27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportKelemen Hunor, despre eliberarea din funcţie a lui Lăzăroiu: Nu cred, în...

Kelemen Hunor, despre eliberarea din funcţie a lui Lăzăroiu: Nu cred, în viaţa politică, în coincidenţe

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că nu doreşte să speculeze despre decizia plecării lui Sebastian Lăzăroiu de la Cotroceni, dar, întrebat dacă aceasta are legătură cu afirmaţiile fostului consilier despre UDMR, a spus că în politică nu crede în coincidenţe, relatează NewsIn.

Nu vreau să speculez, dar nu cred în viaţa politică, în deciziile politice, în coincidenţe”, a spus Kelemen, întrebat dacă plecarea lui Sebastian Lăzăroiu de la Cotroceni ar reprezenta un semnal că declaraţiile acestuia privind UDMR nu implică Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele UDMR a invocat şi alte declaraţii ale lui Lăzăroiu care ulterior nu au fost confirmate de Preşedinţie. „Este decizia celor doi, nu aş vrea să intru în speculaţii„, a adăugat Kelemen.

Cu câteva ore înainte, liderul Uniunii a declarat că maghiarii din România vor avea nevoie în continuare de UDMR şi că UDMR nu va dispărea, aşa cum anticipează consilierul prezidenţial.

„Dacă el (Sebastian Lăzăroiu) a făcut aceste comentarii în calitate de profesor universitar, de sociolog, atunci, sigur, este o reluare a unei teme vechi. Încă de la începutul anilor ’90 din când în când această temă a apărut pe agenda politicienilor. Au fost câteva încercări de a ne scoate din Parlament inclusiv prin justiţie. Toate aceste încercări au eşuat. Comunitatea maghiară a demonstrat în fiecare dată că are nevoie de UDMR. Comunitatea va avea nevoie de UDMR în continuare indiferent ce crede şi ce gândeşte domnul Lăzăroiu. (…) Nu va dispărea UDMR”, a declarat Kelemen Hunor înainte de şedinţa Prezidiului UDMR care s-a ţinut în Parlament.

Kelemen Hunor a spus că el nu crede că Lăzăroiu a făcut afirmaţiile despre UDMR în calitate de consilier prezidenţial. „Eu vreau să cred în continuare că el nu a făcut aceste afirmaţii în calitate de consilier prezidenţial. Nu cred că el ar fi transmis un mesaj din partea preşedintelui, purtătorul de cuvânt este Valeriu Turcan”, a mai spus preşedintele UDMR.

Cele mai citite

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Fost funcționar, condamnat pentru că a băgat mână în impozitele și taxele plătite de cetățeni

Un fost angajat al Primăriei Turceni, din județul Gorj, a fost condamnat pentru a doua oară, pentru delapidare. Acesta și-a însușit banii încasați de...
Ultima oră
Pe aceeași temă