21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialForţele de securitate siriene au deschis focul asupra manifestanţilor în apropiere de...

Forţele de securitate siriene au deschis focul asupra manifestanţilor în apropiere de Damasc

Forţele de securitate siriene au deschis focul vineri pentru a dispersa manifestanţii în localitatea Duma, din apropiere de Damasc, cel puţin cinci persoane fiind rănite, dintre care una grav, au declarat martori citaţi de AFP.

Mii de manifestanţi au defilat pe străzile din Duma, localitate situată la 15 kilometri nord de Damasc, după rugăciunea musulmană de vineri, făcând apel la înlăturarea de la putere a regimului lui Bashar al-Assad, au adăugat martorii, contactaţi telefonic.

Forţele de securitate au tras întâi focuri de armă în aer, pentru a dispersa mulţimea, dar ulterior au deschis focul asupra protestatarilor. Cel puţin cinci persoane au fost rănite, dintre care una a suferit răni grave la cap, potrivit martorilor.

Pe de altă parte, aproximativ 10.000 de persoane au manifestat pentru libertate şi reforme la Banias, în nord-vestul Siriei, a declarat un demnitar religios din oraş, contactat telefonic.

Şeicul Mohammad Khuefkie a menţionat că erau prezente numeroase persoane venite din satul vecin Baida, care a fost recent teatrul unor violenţe.

Potrivit acestuia, manifestanţii au devenit furioşi când au văzut urmele de tortură pe corpurile a trei deţinuţi eliberaţi joi şi au început să ceară căderea regimului.

Demnitarul religios a evocat prezenţa unor importante efective ale forţelor de securitate şi a punctelor de control la intrările în oraş.

Sute de persoane au manifestat de asemenea la Rakka, în centrul Siriei.

Manifestanţii au fost dispersaţi de partizani ai regimului, care i-au bătut cu bastoane, a declarat avocatul Abdallah Khalil.

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă