23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportEmil Boc vrea ca Ministerul Muncii să rezolve problema muncii la negru

Emil Boc vrea ca Ministerul Muncii să rezolve problema muncii la negru

Una din priorităţile lui Emil Boc ca interimar la Ministerul Muncii este să îmbunătăţească activitatea de combatere a muncii fără forme legale, a declarat premierul, citat de Agerpres.

Noul cod aduce nişte lucruri sănătoase pentru a combate munca la negru, inclusiv prin materia sancţiunilor, dar aştept de la acest minister să realizeze o îmbunătăţire substanţială a combaterii muncii la negru, pentru că asta înseamnă resurse suplimentare la bugetul de stat şi o relaţie corectă între angajat şi angajator în România”, a spus Boc.

O altă prioritate fixată de premierul Boc este implementarea noului Cod al muncii, care intră în vigoare începând cu luna viitoare. „Trebuie mediatizate prevederile şi cunoscute de către toţi, pentru că sunt schimbări fundamentale în bine”, a spus Boc.

De asemenea, în zece zile, Guvernul trebuie să elaboreze normele metodologice pentru legea zilierilor, adoptată de Parlament.

Totodată, premierul a menţionat ca prioritate „legea asistenţei sociale, pe care domnul ministru  (fostul ministru Ioan Botiş) o are deja pregătită, urmează să fie aprobată de Guvern şi trimisă la Parlament în vederea adoptării acesteia”. El a mai subliniat şi importanţa absorbţiei fondurilor europene în domeniul muncii, pentru care va face o analiză consistentă cu viitorul ministru de resort.

„Nu în ultimul rând, aş sublinia importanţa fondurilor europene, în condiţiile în care România are ca prioritate implementarea celor 12 miliarde de euro care sunt astăzi aprobate. De fiecare euro care se cheltuie în România depinde şi creşterea economică, dar şi şansa de a avea mai multe locuri de muncă. De aceea, voi face o analiză consistentă cu ministerul şi evident cu viitorul ministru pentru implementarea fondurilor europene”, a arătat Emil Boc, potrivit Agerpres.

În continuare, premierul a menţionat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale pentru legea dialogului social, care a fost adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. „Aşteptăm decizia Curţii Constituţionale ca şi legea dialogului social să intre în vigoare şi care va schimba în bine relaţiile sociale cu diverşi parteneri”, a afirmat şeful Guvernului.

Emil Boc a preluat, astăzi, interimatul în fruntea Ministerului Muncii, după ce Ioan Botiş a demisionat din funcţia de ministru.

Cele mai citite

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Schimbări în acordarea burselor școlare în noul an de învățământ

Ministerul Educației a modificat Metodologia de acordare a burselor școlare 2024-2025, după trei săptămâni de la începerea noului an școlar. Una dintre condiţiile pentru...

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă