18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNicolae Popa susţine că nu este vinovat. Vezi pozele cu Popa după...

Nicolae Popa susţine că nu este vinovat. Vezi pozele cu Popa după sosirea la Bucureşti.

Popa susţine că nu este vinovat şi s-a declarat optimist, la îmbarcarea din Jakarta (Indonezia) spre România. În plus, el consideră că revenirea în ţară este o ocazie de a arăta că nu a făcut niciodată faptele de care este acuzat şi pentru care a fost condamnat la 15 ani de închisoare, relatează Mediafax

La sosirea pe Aeroportul International „Henri Coanda” fotoreporterii Hotnews au reuşit să-l fotografieze pe fostul director al Gelsor. 

De altfel, Nicolae Popa a susţinut de mai multe ori că FNI nu a fost o afacere frauduloasă şi s-a declarat o victimă politică, acuzând că autorităţile de la Bucureşti au fost presate de „puterile politice” atunci când au emis mandatul internaţional de arestare în baza căruia a fost reţinut la Jakarta.

Popa a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea FNI, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

La scurt timp de la prăbuşirea, în mai 2000, a Fondului Naţional de Investiţii, Popa a plecat din ţară. Aproape doi ani mai târziu, autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare. Popa a susţinut însă de mai multe ori că nu se consideră un fugar şi că nu a fugit din ţară din cauza mandatului de arestare.

Nicolae Popa a fost arestat în Jakarta în decembrie 2009, în baza unui mandat emis de Interpol la cererea Poliţiei Române.

În februarie 2010, ministrul indonezian al Justiţiei, Patrialis Akbar, a autorizat extrădarea în România a fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Cele mai citite

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...
Ultima oră
Pe aceeași temă