18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGhenosu şi cinci persoane din gruparea infracţională condusă de el vor fi...

Ghenosu şi cinci persoane din gruparea infracţională condusă de el vor fi arestaţi

Magistraţii Tribunalului Prahova au emis astăzi mandate de arestare pentru liderul lumii interlope din Dâmboviţa, Florin Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu”, pentru vărul lui şi pentru alte persoane din gruparea infracţională coordonată de Ghenosu din penitenciar, informează Mediafax

Astfel, au fost emise mandate de arestare pentru Florin Nicolae Ghinea, pentru vărul său primar, Eugen Neacşu, şi pentru alţi patru bărbaţi din grupul infracţional, precum şi un mandat de arestare în lipsă pe numele unui bărbat dispărut de la domiciliul său din Târgovişte, acuzaţiile fiind de constituire de grup infracţional, proxenetism, şantaj şi spălare de bani.

Pentru alţi trei bărbaţi din gruparea „Ghenosu” judecătorii au admis propunerea procurorilor de obligare de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, iar decizia poate fi atacată cu recurs de către avocaţii persoanelor arestate preventiv, la Curtea de Apel Ploieşti, potrivit reprezentanţilor DIICOT Ploieşti.

Opt persoane care fac parte din grupul infracţional condus de liderul lumii interlope din Dâmboviţa, Florin Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu”, au fost reţinute, miercuri seară, de procurorii DIICOT Ploieşti, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, şantaj, proxenetism şi spălare de bani.

Joi, a fost prins şi  vărul primar al lui „Ghenosu”, Eugen Neacşu, pe când încerca să fugă din ţară pe la Vama Nădlac.

Potrivit procurorului şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, în total au fost audiate 20 de persoane, între care şi „Ghenosu” şi mama acestuia, iar procurorii au emis ordonanţe de reţienere pentru opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 si 37 de ani, toţi din Targovişte, membri ai grupării infracţionale conduse de Florin Nicolae Ghinea.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, miercuri, 11 percheziţii domiciliare în Târgovişte, ca să destructureze un grup infracţional organizat constituit din 15 persoane, specializat în şantaj şi proxenetism, şi coordonat din închisoare de Florin Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu”.

„Ghenosu avea contact cu membrii grupării prin vizite la penitenciar şi alte modalităţi şi astfel reuşea să-i coordoneze. Este o persoană periculoasă, are numeroase condamnări, a fost condamnat la şapte ani în Franţa, acum doi ani a fost reţinut de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de crimă informatică şi şantaj şi a fost pus în libertate de către instanţă. Dar noi am solicitat magistraţilor rearestarea lui în acea cauză şi de opt luni este arestat”, declara procurorul Ionuţ Botnaru.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării acţionau în judeţul Dâmboviţa, de unde ar fi recrutat zece fete cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, cărora le-au asigurat protecţia în vederea practicării prostituţiei de lux în Irlanda, activitatea infracţională fiind promovată prin intermediul unui site specializat de tip „escort”, membrii grupării obţinând prin astfel de infracţiuni suma de aproximativ 550.000 de euro.

„S-a instituit sechestrul asigurator asupra a cinci autoturisme de lux aparţinând membrilor grupării, am găsit arme albe, săbii, cuţite, pumnale. Au fost găsite sume de bani, documente incriminatorii prin care se dovedea că fetele trimise la prostituţie le-au trimis bani din Irlanda. Ghenosu nu folosea armele la acţiunile de intimidare, el era temut oricum. Se cunosc legăturile lui apropiate cu Balint Ion zis Nuţu Cămătaru, era recunoscut ca fin al lui, cu clanul Corduneanu şi liderul acestuia Costel Corduneanu, cu gruparea Ogeacă, din Galaţi, dar şi cu alte grupări din Craiova, Vâlcea sau altele din ţară. Gruparea este destul de bine organizată şi structurată. Din cele 11 persoane arestate şi nouă trimise în judecată în stare de libertate acum doi ani, acum mai sunt doar patru dintre cei audiaţi deoarece între timp au apărut alţii în prima poziţie”, a declarat, miercuri, comisarul şef Constantin Furtună, şeful BCCO Ploieşti, citat de Mediafax.

Cele mai citite

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...
Ultima oră
Pe aceeași temă