23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportBistriţa: Şefa de cabinet a lui Botiş s-a reangajat la AJOFM şi...

Bistriţa: Şefa de cabinet a lui Botiş s-a reangajat la AJOFM şi a intrat în concediu

Şefa de cabinet parlamentar a ministrului Ioan Botiş, Alina Căpraru, care a fost reprezentanta Asociaţiei Parteneriat EuroActiv Bistriţa, la Bursa locurilor de muncă, s-a reangajat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa, în aprilie, şi a intrat imediat în concediu, anunţă Mediafax.

Şefa de cabinet a lui Ioan Botiş s-a reangajat la AJOFM, pe postul de consilier la Biroul de relaţii publice, a declarat directorul adjunct al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Alexandru Manea.

„Dânsa a revenit de curând la AJOFM, unde a fost purtător de cuvânt când Ioan Botiş era director. Acum a fost încadrată la Agenţia Locală Bistriţa la Biroul de relaţii publice, dar, din data de 4 aprilie, a intrat în concediu fără plată”, a declarat Manea.

Întrebat dacă nu există vreo incompatibilitate între funcţia pe care o ocupă şi proiectul pe care îl derulează prin Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa (beneficiara unei finanţări de 2,1 milioane de lei), Manea a declarat că este posibil să existe.

„Nu ştiu ce să spun. E posibil să existe incompatibilitate fiindcă, prin proiectul pe care îl derulează Asociaţia Parteneriat Euroactiv («Şansa la demnitate» -n.r.), face acelaşi lucru pe care îl face şi AJOFM: consiliere, orientare pe piaţa muncii. Abia azi dimineaţă (marţi dimineaţa – n.r) ne-am interesat şi noi la minister, dar, dat fiind faptul că a intrat în concediu fără plată pentru studii, nu mai avem ce face”, a spus Manea.

Alina Căpraru, şefa de cabinet al parlamentarului Ioan Botiş, menţionează în declaraţia de avere depusă la 1 aprilie 2011 că anul trecut a câştigat de la Asociaţia Euroactiv Bistriţa un salariu de 11.800 de lei, fără să menţioneze calitatea pentru care a luat banii, iar de la Parlamentul României a încasat, ca şi consilier parlamentar, suma de 24.000 de lei, notează Mediafax.

 

Cele mai citite

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Numărul de angajați din România atinge un record de 5,36 milioane în 2023, cea mai mare creștere din ultimii 16 ani

Numărul angajaților din România a atins un nou record în 2023, ajungând la 5,36 milioane, cea mai mare valoare din ultimii 16 ani, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă