20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCetăţenii români, exploataţi prin muncă în Grecia, au fost repatriaţi

Cetăţenii români, exploataţi prin muncă în Grecia, au fost repatriaţi

Zece cetăţeni români, exploataţi prin muncă în Grecia, au fost repatriaţi cu sprijinul autorităţilor elene şi al Ambasadei României la Atena, a precizat astăzi Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Ambasada României la Atena a fost sesizată cu privire la cazul cetăţenilor români exploataţi prin muncă în Grecia pe 13 aprilie, informează MAE.

„Menţionăm că, urmare a audierilor efectuate de autorităţile elene, au fost reţinute mai multe persoane, printre care doi români, şi au fost identificate 10 victime ale exploatării prin muncă, cu cetăţenie română. Cei 10 cetăţeni români au fost deja repatriaţi cu sprijinul autorităţilor elene şi al Ambasadei Românei la Atena. Ambasada României este în contact permanent cu autorităţile locale, iar în prezent cercetările sunt în desfăşurare”, a menţionat ministerul.

AFP relata sâmbătă că 35 de lucrători agricoli români reduşi la sclavie şi care munceau la recoltarea fructelor au fost eliberaţi în această săptămână de poliţie în sudul Greciei.

Doi români şi un grec au fost arestaţi joi în apropierea satului Kurtesi, din Peloponez, şi trei alţi români sunt căutaţi în acelaşi dosar.

Lucrătorii agricoli au fost recrutaţi pentru a culege căpşuni din sere, promiţându-li-se un venit zilnic de 25 de euro şi locuinţă. În realitate, ei erau siliţi să muncească sub ameninţarea unor oameni înarmaţi şi erau forţaţi să doarmă în adăposturi improvizate în apropierea câmpului, mai nota AFP., citată de Agerpres. 

Cele mai citite

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă