18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliţia va informa ARR când reţine certificatul şi plăcuţele de înmatriculare ale...

Poliţia va informa ARR când reţine certificatul şi plăcuţele de înmatriculare ale unui vehicul

Poliţia Rutieră va informa în maxim trei zile Autoritatea Rutieră Română (ARR) atunci când va suspenda dreptul de utilizare a unui vehicul, în lipsa inspectorilor de trafic, prin reţinerea certificatului de înmatriculare sau a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare ale vehiculelor, informează Mediafax.

La notificare va fi ataşat procesul verbal de constatare a contravenţiei şi certificatul de înmatriculare al vehicului al cărui drept de utilizare a fost suspendat.

Măsura a fost luată printr-un ordin comun al ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, pentru modificarea şi completarea procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovechicul prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare.

Totodată, proprietarul vehiculului va fi informat în scris în cazul în care se decide prelungirea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Prelungirea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehicului se face dacă în termen de 30 de zile, proprietarul nu face dovada achitării amenzii contravenţionale. La expirarea termenului de suspendare certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se transmit Direcţiei Rutiere.

De asemenea, cei care în decurs de un an de la încetarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare săvârşesc o faptă pentru care se aplică aceeaşi măsură, nu beneficiază de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Acest ordin comun face parte din politica de coordonare a activităţii de control a transportului rutier pentru a asigura o mai mare eficienţă şi corectitudine a acesteia.

Cele mai citite

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă