18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Am iniţiat demersurile cu PSD şi PC să depunem moţiune de...

Antonescu: Am iniţiat demersurile cu PSD şi PC să depunem moţiune de cenzură pe Legea salarizării

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, azi, după şedinţa BPC, că formaţiunea sa a iniţiat deja demersurile ca, împreună cu parlamentarii PSD şi PC, să depună o moţiune de cenzură privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării unitare a personalului bugetar, informează Mediafax.

„Am iniţiat deja demersurile pentru ca împreună cu ceilalţi parlamentari din opoziţie, PSD, PC, să iniţiem şi să depunem o moţiune de cenzură pe angajarea răspunderii la Legea salarizării”, a spus Antonescu.

Proiectul legii salarizării unitare, pentru care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea, a ajuns, joi, la Parlament.

Guvernul a aprobat, miercuri, Legea salarizării unitare în sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovată prin angajarea răspunderii în faţa Parlamentului.

Premierul Emil Boc a anunţat că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.

Cele mai citite

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă