27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRezultatele numărării rapide efectuate de Promo-LEX în cadrul scrutinului din R.Moldova

Rezultatele numărării rapide efectuate de Promo-LEX în cadrul scrutinului din R.Moldova

Numărătoarea rapidă a voturilor efectuată de observatorii asociaţiei Promo-LEX arată că PCRM ar fi obţinut 40,07 la sută din voturi, PLDM, 28,64 la sută, PDM, 13,73 la sută, PLM, 8,9 la sută, iar alţi concurenţi 8,67 la sută împreună, informează Mediafax.

Observatorii Promo-LEX susţin că cel puţin o treime din procesele verbale au fost calculate eronat, afirmând că funcţionarii electorali de nivelul doi şi trei nu cunosc procedurile de corectare a erorilor.

Numărarea rapidă este o procedură statistică de evaluare a calităţii desfăşurării procesului electoral şi de prognozare a rezultatelor finale ale scrutinului, cu o precizie maximă. Marja de eroare este de maxim 1 la sută.

Procedura a fost realizată pe baza unui eşantion reprezentativ, care include 299 de secţii de votare, din totalul de 1.962. Eşantionul a fost creat prin extragere aleatorie simplă stratificată.

Conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după numărarea a 94,6 la sută din voturi, PCRM a obţinut 40,7 la sută din voturi, Partidul Liberal Democrat (PLDM) – 28,5 la sută, Partidul Democrat (PDM) – 13,0 la sută, iar Partidul Liberal (PL) – 9,2 la sută.

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă