20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Cât recrutează marii angajatori în sezonul de toamnă

Cât recrutează marii angajatori în sezonul de toamnă

Marile companii continuă să se extindă, iar investiţiile demarate şi în România creează mii de locuri de muncă. În ultimele luni, companii precum Ford, Procter & Gamble sau Sykes au anunţat campanii de recrutări de personal.

Constructorul american de automobile Ford şi care a achiziţionat uzina de la Craiova a anunţat că, începând cu primăvara lui 2011, îşi va dubla numărul de angajaţi, de la 3.500 la 7.000, în următorii ani. Ford şi-a reînnoit angajamentul de a investi în uzina de la Craiova peste 675 milioane de euro.

Renault Technologie Roumanie (RTR) a inaugurat, miercuri, Centrul Tehnic de testări auto de la Titu, care este amplasat pe o suprafaţă de 350 hectare, şi în care a investit până în prezent 166 milioane de euro. Primele echipe de ingineri ale Renault Tehnologie Roumanie s-au instalat la Titu în luna iunie, iar până la sfârşitul anului centrul va dispune de o echipă de 300 de angajaţi, urmând ca în 2011 numărul acestora să ajungă la 400. Grupul american Procter& Gamble va inaugura la sfârşitul lunii septembrie, la Urlaţi, o fabrică de şampoane şi produse de îngrijire a părului, în care s-au investit peste 100 milioane de dolari. Au fost angajate deja 250 de persoane, urmând să se facă şi alte recrutări, mai ales că are şi de unde alege, peste 10.000 de cereri fiind depuse de doritori de joburi, la sediul companiei.

2.000 de noi locuri de muncă la Cluj

În doar câteva luni, patru mari investitori au anunţat crearea a peste 2.000 de locuri de muncă, în  zona Clujului. Cele mai multe sunt destinate informaticienilor şi specialiştilor în servicii financiare. Unul dintre cei mai importanţi angajatori este compania americană Emerson. „În prezent, angajăm câte 25-30 de oameni pe lună, ingineri ori muncitori calificaţi”, a spus directorul Emerson Cluj, Călin Banciu. Compania americană are trei fabrici care funcţionează în Parcul Tetarom II şi produc motoare pentru turbinele eoliene, regulatoare de gaz, dar şi echipamente pentru construcţii. Viorel Găvrea, directorul companiei Tetarom, a anunţat că Emerson se va extinde. Compania americană ar urma să angajeze 600 de persoane, dintre care 500 vor fi specialişti  software. Angajările ar urma să aibă loc după ce compania americană va finaliza o clădire de birouri. Emerson, cu sediul central în Saint-Louis, este una dintre cele mai importante companii americane din domeniul industrial.

Un alt angajator de calibru este grupul olandez ING. Acesta a deschis la Cluj un centru care va oferi servicii financiare şi de sprijin pentru filialele sale din şapte ţări. Centrul are deja 120 de angajaţi, iar până la finele anului grupul olandez intenţionează să ajungă la 300 de angajaţi. Până în anul 2013, numărul salariaţilor grupului olandez va ajunge la 1.000. Sediul olandezilor este Amera Tower din comuna Baciu. Un număr semnificativ de locuri de muncă va fi creat şi de gigantul american Sykes, liderul mondial în domeniul externalizării serviciilor. Acesta a închiriat un spaţiu de circa 5.000 de metri pătraţi în Sigma Center. Centrul de la Cluj va lucra pentru unul dintre cei mai importanţi clienţi ai Sykes, compania sud-coreeană Samsung. Angajaţii de la Sykes vor oferi servicii de tip call-center şi servicii informatice pentru mai multe ţări din Europa. Cel de-al patrulea mare angajator din Cluj este compania americană Genpact, deţinută de General Electric, General Atlantic şi Oak Hill Capital Partners. Compania oferă servicii de contabilitate şi alte servicii financiare pentru clienţi din toată Europa. Genpact a închiriat un nou sediu pe strada Constantin Brâncuşi, în care a angajat deja peste 200 de salariaţi. Numărul acestora ar putea ajunge până la 500.

Cele mai citite

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...
Ultima oră
Pe aceeași temă