30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialChirurg concediat pentru ca a devenit parlamentar

Chirurg concediat pentru ca a devenit parlamentar

» Conducerea Spitalului Clinic de Urgenta Galati a concediat un chirurg, interzicandu-i sa mai opereze cat timp e senator.

Unuia dintre cei mai buni chirurgi ai Galatiului, dr. Paul Ichim, i s-a interzis sa mai opereze pentru ca la scrutinul uninominal din 2008 a devenit senator. Este inca una dintre urmarile razboaielor dintre taberele in care este impartita lumea medicala din Galati si am spune ca este o urmare nefasta, din moment ce atunci cand erau internati la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" multi pacienti se prevalau de drepturile pacientului si solicitau sa fie internati la Sectia Chirurgie 3, condusa de dr. Ichim. Dupa ce chirurgul Ichim a devenit senator, conducerea Spitalului Clinic de Urgenta a emis Decizia 496/ 16.04.2009, prin care l-a destituit din functia de sef al Sectiei Chirurgie 3, pentru ca statutul sau de senator ar fi incompatibil cu aceasta functie. Comisia juridica de numiri, imunitati si validari a Senatului Romaniei a decis ca senatorul Paul Ichim nu se afla in incompatibilitate cu functia de cadru asociat al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" si sef al Sectiei Chirurgie 3.

 

O decizie logica, daca luam in calcul situatia parlamentarilor care practica avocatura. Ichim a contestat in instanta decizia conducerii spitalului, dar a urmat Decizia nr. 50/4.05.2009, prin care i s-a interzis sa mai opereze. In caz a intervenit chiar ministrul Sanatatii, Ionut Bazac, care le-a cerut pesedistilor care conduceau Spitalul "Sf. Apostol Andrei" si Directiei de Sanatate Publica Galati sa il lase pe Ichim sa profeseze. Chirurgului i s-a permis sa opereze, dar razboiul a fost continuat in instanta. In dosarul 2613/121/2009, instanta de la Tribunalul Galati a emis sentinta 1747/12.11.2009, prin care respinge contestatiile lui Paul Ichim impotriva Deciziilor nr 496/16.04.2009 si nr. 50/4.05.2009 ale conducerii spitalului. Prin aceasta, chirurgului i s-a interzis sa mai opereze. Practic, un chirurg  cu doctoratul in medicina a fost transformat in "somer-senator". Sentinta a fost atacata cu recurs.

O "Chirurgie" de top
Sectia "Chirugie 3" arata exact ca cele din spitalele occidentale. Fiecare salon are grup sanitar propriu, cu dus, are aparat de aer conditionat, frigider si televizor. Toata tamplaria este din termopan, iar mobilierul bine ingrijit. Aproximativ 80-90% din costurile acestor modernizari au fost realizate in baza sponsorizarilor obtinute de Paul Ichim. Consiliul Judetean Galati a alocat fondurile pentru finalizarea lucrarilor. Mai intai au fost firmele de constructii care l-au sponsorizat prin inlocuirea instalatiilor si reamenajarea sectiei. A urmat cautarea sponsorizarilor pentru aer conditionat, televizoare, frigidere si pentru tehnica chirurgicala moderna: "Firmele care ne-au sponsorizat au platit facturile la firmele care ne-au livrat aparatura medicala.

Prin sponsorizare am obtinut dotarea cu bisturiu cu radiofrecventa. Am adus un ecograf performant, inca o trusa de chirurgie laparoscopica, instrumentar de chirurgie electrica, foarfeca bipolara. Am obtinut tot prin sponsorizari si consumabile, cum ar fi hartia pentru electrocardiograf", spune seful Sectiei Chirurgie 3. Dupa ce a rezolvat cu reamenajarea sectiei, chirurgul Ichim si-a sustinut doctoratul in medicina.

» Sectia Chirurgie 3 a fost modernizata la nivelul unui spital occidental, prin sponsorizarile obtinute de doctorul Ichim.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...
Ultima oră
Pe aceeași temă