19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCade cantina sociala peste saracii din Petrosani

Cade cantina sociala peste saracii din Petrosani

Saracii din Petrosani care servesc masa la cantina sociala sunt intr-un real pericol din cauza cladirii insalubre care adaposteste stabilimentul. Din cauza infiltratiilor, imobilul s-a subrezit si nu mai este autorizat din punct de vedere sanitar.

 

Cantina sociala din Petrosani este insalubra si nu corespunde normelor sanitar-veterinare in vederea autorizarii ei. Reprezentantii Circumscriptiei Sanitar-Veterinare Petrosani au cerut de doi ani mutarea ei, insa s-au lovit de refuzul edililor din Petrosani. In loc sa caute un alt loc, reprezentantii administratiei publice locale au preferat sa bage bani in renovarea vechii cantine. Problema nu a fost insa rezolvata, asa ca inspectorii sanitari cer din nou schimbarea locului. "Din ceea ce stim noi, situatia este destul de neplacuta, pentru ca in prima faza, atunci cand s-a cerut autorizatia, noi am transmis ca acel loc nu este adecvat. Primaria s-a incapatanat, a facut o investitie destul de serioasa, dupa o luna de zile infiltratiile de apa au reaparut, peretii, vopselele, zugravelile au cazut si in momentul de fata cladirea chiar e un pericol si pentru personalul care deserveste acea cantina", a declarat Octavian Popescu, seful CSV Petrosani.
In urma unei corespondente indelungate purtate intre cele doua institutii, edilii au reusit sa gaseasca un alt amplasament. Mutarea propriu-zisa mai asteapta, dar pana la finele acestui an saracii vor primi hrana calda intr-o alta cladire, propice acestei activitati. "Cantina sociala se va muta pana la sfarsitul anului in zona fostei cazarmi a jandarmilor din Cartierul Colonie", a precizat Claudiu Cornea, viceprimarul din Petrosani. La cantina sociala din Petrosani mananca acum 65 de persoane, mai putine decat in anii precedenti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă