19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCriza loveste laboratoarele de analize medicale

Criza loveste laboratoarele de analize medicale

Laboratoarele de analize medicale din judetul Hunedoara si-au epuizat fondurile pentru analize gratuite. Pana la sfarsitul anului, doar doua mai au ceva bani in cont. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Hunedoara spera sa se deblocheze fondul de rezerva constituit la nivel national.

In majoritatea laboratoarelor de analize medicale din judetul Hunedoara situatia este fara precedent. Pana la finalul anului, bugetul alocat testelor medicale compensate este zero. Problema a fost expusa reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, care spera sa obtina bani din fondul de rezerva al Casei Nationale.
"S-au facut demersuri la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru deblocarea fondului de rezerva", a declarat Ecaterina Cumpanasu, director economic la CJAS Hunedoara.
De fapt, din 26 de laboratoare acreditate la nivelul Judetului Hunedoara, doar doua mai au bani pana la sfarsitul anului in curs. Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand laboratoarele raman fara nici un leu pe perioada ultimelor trei luni din an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă