17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCalugarii de la Vulcan vor "intariri" si o biserica mai mare

Calugarii de la Vulcan vor „intariri” si o biserica mai mare

» Schitul a devenit unul dintre punctele de reper pentru turismul religios din sudul Transilvaniei.

» Biserica din lemn a devenit neincapatoare pentru numarul mare al credinciosilor.

Calugarii de la schitul Sfantul Micolae de langa Vulcan vor sa-si construiasca o biserica mai mare. Vechiul lacas de cult, din lemn, este neincapator, pentru ca de la an la an numarul credinciosilor care vin aici este tot mai mare.
Constructia noii bisericii a inceput in urma cu mai bine de patru ani, insa lucrurile merg tare anevoios. Calugarii de la Schitul Sfantul Nicolae nu au alte ajutoare decat cele din donatiile credinciosilor. Desi de la an la an tot mai multi oameni vin aici, putini sunt cei cu dare de mana care vor sa ajute.
"Noi n-am pus problema sa terminam intr-un an sau in doi, ori intr-un termen limitat. Noi, daca am pus problema, am pus sa putem sa ii servim pe oameni intai si intai cu rugaciunea, sa isi gaseasca linistea si, cand va fi randul lui Dumnezeu, atunci va fi gata", a declarat parintele Vasile, staretul schitului.

Pentru calugarii de aici, cel mai important este psihicul credinciosilor iar ei se bucura cand oamenii care vin aici isi gasesc linistea, dincolo de problemele materiale cu care se confrunta. "Asta ne marcheaza cel mai mult. Zidul il face orisicine, dar ca sa poata omul sa plece linistit, aici este marea problema, si noi ne rugam la Dumnezeu sa mai trimita cativa oameni, sa fim mai multi, sa putem sa acoperim partea aceasta spirituala", a mai spus parintele Vasile.
La Sfantul Nicolae primul calugar a venit in 1994, iar actualul staret – patru ani mai tarziu. Nu aveau biserica, nu aveau chilii, dar asta nu i-a oprit in a-l sluji pe Dumnezeu. Primele construite au fost usile actualei biserici, iar restul a venit aproape de la sine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă