17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialBazinul Dunarii – destinatie europeana de excelenta

Bazinul Dunarii – destinatie europeana de excelenta

Zona judetelor Constanta, Galati si Tulcea ar putea deveni una din destinatiile de excelenta ale turismului acvatic, prin adoptarea de catre Comisia Europeana a unei strategii de dezvoltare a turismului in intreg bazinul Dunarii. Eurodeputata Adriana Ticau, care pentru al doilea mandat consecutiv este vicepresedinte al Comisiei pentru Transport si Turism a Parlamentului European (TRAN), a depus mai multe amendamente pentru cresterea sumelor alocate de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea infrastructurii de transport si promovarea turismului in regiunea bazinului Dunarii, unul dintre acestea vizand includerea bazinului Dunarii in categoria "Destinatiilor Europene de Excelenta".

 

In opinia eurodeputatei galatene, Europa are destinatii turistice de exceptie, dar multe dintre ele, in special cele din statele care au aderat dupa 1 mai 2004, sunt insuficient cunoscute, iar promovarea destinatiilor turistice aflate in statele membre situate in bazinul Dunarii ca "destinatii europene de excelenta" este deosebit de importanta dat fiind potentialul turistic al regiunii. "Aprobarea de catre TRAN a amendamentului propus este o recunoastere a importantei acestei regiuni pentru Uniunea Europeana si speram ca in curand Comisia Europeana sa prezinte o strategie integrata pentru dezvoltarea bazinului Dunarii", a precizat Adriana Ticau in cadrul Comisiei TRAN. EDEN, adica "European Destinations of Excellence", desemneaza destinatiile europene de excelenta, tema EDEN pentru 2010 fiind "Turismul acvatic". Destinatiile castigatoare din statele membre si candidate vor fi premiate cu titlul "Destinatie EDEN pentru oferta de turism acvatic durabil".

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă