17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialApartamente de lux pentru saracii din Targu-Mures

Apartamente de lux pentru saracii din Targu-Mures

» Administratia locala din Targu-Mures nu renunta la intentia de a cumpara apartamente de la dezvoltatorii imobiliari din oras, dupa ce, la inceputul verii, un proiect similar care deschidea practic calea spre achizitia de locuinte de la grupul de firme "Benta" a fost inlaturat. si asta, dupa ce presa a atras atentia asupra similitudinilor dintre cererea primariei si oferta companiei amintite.

Totodata, municipalitatea doreste acum sa demareze si un program propriu de construire de locuinte. Astfel, CL Targu-Mures este chemat in aceasta saptamana sa adopte o hotarare in baza careia primaria ar urma sa achizitioneze 94 de aprtamente, dar si o hotarare pentru inceperea procedurilor pentru construirea de noi blocuri. "Un calcul estimativ al necesarului de locuinte la ora actuala indica un numar de 781 de apartamente, din care 427 de apartamente cu o camera si 354 de apartamente cu 2 camere. Cele 781 de apartamente vor acoperi necesarul pentru familiile evacuate in anii 2011 si 2012 – respectiv 33 de apartamente, pentru locuinte sociale – 455 apartamente, pentru locuinte fond de stat – 293 apartamente", arata expunerea de motive care insoteste proiectul privind construirea de noi locuinte, in timp ce, in ceea ce priveste cele 94 de apartamente care ar urma sa fie cumparate, expunerea de motive arata ca acestea sunt necesare pentru rezolvarea urgentelor aparute in urma evacuarilor.

 

"Aceste 94 de cazuri se compun din cele 46 de situatii aparute in anul 2008, 22 in anul 2009, 6 in anul 2010, precum si cele 20 de apartamente ce urmeaza a fi evacuate pe str. Cugir", arata documentul citat.
Potrivit caietului de sarcini, ofertantul trebuie sa accepte insa ca plata locuintelor sa aiba loc in 20 de ani, dupa doi ani de gratie, iar terenul pe care sunt situate apartamentele trebuie, de asemenea, sa ii apartina.
Totodata, cele 94 de apartamente, cu una sau doua camere, trebuie sa aiba suprafetele utile cuprinse intre 30 si 60 de metri patrati si sa aiba geam termopan.
In aceste conditii, deputatul PNL Mures Ciprian Dobre considera proiectul pentru achizitionarea de locuinte cel putin suspect, asta, cu atat mai mult cu cat ofertantul trebuie sa asigure si locuri de parcare pentru cel putin jumatate din apartamentele puse la dispozitie.

"Cred ca, intr-adevar, locuintele sociale in Targu-Mures depasesc asteptarile oricaruia dintre noi sau ale oricarui cetatean european. Trebuie asadar sa ne dam seama ca in aceste locuinte sociale se vor muta oameni care au multe masini si au nevoie de o locuinta de la primarie", a declarat Dobre.
El critica, totodata, caietul de sarcini pentru viitoarea achizitie de apartamente pentru faptul ca la capitolul "elemente de pret" este stipulat doar ca pretul acestora va fi in euro.
"Nu stim cati bani are primaria, cat este dispusa sa dea pe un metru patrat construit, cat este dispusa sa dea pe un apartament cu o camera", a mai spus deputatul liberal de Mures.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă