17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPSD, acuzat de presiuni asupra sindicatelor

PSD, acuzat de presiuni asupra sindicatelor

» Sindicatele miniere din Valea Jiului acuza presiuni politice fara precedent, dupa ce au luptat pentru drepturile minerilor. Liderii de sindicat spun ca PSD incearca sa destabilizeze miscarea sindicala si lucreaza chiar la fabricarea unor dosare politice, pentru a ingenunchea si controla sindicatele.

Lideri ai PSD Hunedoara incearca sa controleze miscarea sindicala, dupa ce au pierdut controlul asupra Companiei Nationale a Huilei Petrosani. Initial, postul de director general al Companiei i-a revenit unui reprezentant al PSD, Nicolae Dragoi. Insa acesta a fost schimbat din functie din ordinul ministrului Economiei, Adriean Videanu, dupa ce a fost acuzat de management defectuos. La schimbarea lui au contribuit si sindicatele miniere, care au aratat ca minerii nu au cu ce lucra pentru a realiza productia programata si pentru a-si incasa salariile. De fapt, liderii Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului au incercat inca de la inceput sa se opuna numirii lui Dragoi in functia de director general, pe motiv ca acesta nu are experienta necesara.
 "Cert este un singur fapt, ca Lacatas devine incomod pentru anumite cercuri de interese si anumite persoane, ceea ce eu nu consider si n-am considerat niciodata. Eu nu am nici in clin, nici in maneca cu absolut nici un partid, nu sunt membru al nici unui partid si pe mine ma intereseaza, cum am spus-o de fiecare data, organizatia sindicala si salariatii Companiei Nationale a Huilei. Dar vad ca acuzele sunt aduse din foarte multe directii. Dar se va demonstra ca am dreptate in tot ceea ce spun si tot ceea ce mi se fabrica astazi, un dosar foarte greoi din partea unora, va fi cu totul si cu totul altceva in perioada imediat urmatoare", a declarat Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului.

Liderul minerilor din Valea Jiului spune ca nu a facut altceva decat sa lupte pentru drepturile angajatilor. "Eu, din ceea ce am facut pana acum, n-am facut decat sa negociez anumite chestiuni pentru organizatiile sindicale si pentru federatia noastra, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, si nu cred ca am facut o ilegalitate", a mai spus Lacatas.
Reactia liderului de sindicat vine dupa ce oameni ai unor organizatii PSD din Valea Jiului si chiar un angajat al Primariei Lupeni, condusa de "baronul" Cornel Resmerita, au distribuit la unitatile miniere din valea Jiului ziare controlate de social-democrati, in care Zoltan Lacatas era tinta unor atacuri dure. Liderii PSD nu au dorit sa comenteze acuzele aduse.
Nu este pentru prima data cand PSD incearca sa controleze in forta minerii din Valea Jiului, care nu o data s-au dovedit o excelenta "carne de tun" pentru interesele politice sau economice ale unor lideri politici. Asa arata si experienta mineriadelor, cand angajatii CNH au fost folositi ca masa de manevra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă