17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialJustitiarii galateni, rau platnici la asigurarile de sanatate

Justitiarii galateni, rau platnici la asigurarile de sanatate

Un pluton de 20 de avocati, notari si executori judecatoresti din Galati refuza sistematic sa isi achite contributiile la bugetul asigurarilor de sanatate.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Galati a declansat procedurile de executare silita a 20 de avocati, notari si executori judecatoresti, care nu si-au mai platit contributiile la bugetul asigurarilor de sanatate din 2004. Pe primul loc in "topul datornicilor" se afla un avocat care are de achitat 57.116 lei, urmat de un alt avocat, dator cu 37.457 lei, si un notar care are de achitat la bugetul asigurarilor de sanatate 32.311 lei. "Avem 20 persoane fizice cu venituri din alte surse care se afla in topul datornicilor la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, in judetul Galati. Conform deciziilor estimative, cele 20 de persoane datoreaza, in total, 577.515 lei. Dupa calcularea sumelor nete, suma pe care noi trebuie sa o recuperam de la aceste persoane este de 420.141 de lei. Sunt datorii vechi de cinci ani", a declarat Olimpia Buzia, directoarea CJAS Galati.

 

Cuantumul contributiilor datorate de cei 20 la bugetul asigurarilor sociale de sanatate sugereaza, pe de o parte, veniturile foarte mari incasate de acestia, dar si ipoteza ca nu au tratat discriminatoriu bugetul CJAS si e foarte probabil sa nu fi achitat nici alte contributii sociale. Cei 20 nu si-au limitat lipsa de bun-simt la neplata contributiilor si dupa ce le-a fost descoperita evaziunea fiscala au refuzat sa coopereze cu conducerea CJAS Galati pentru convenirea unei modalitati de plata a sumelor restante. "Pentru ca nu au cooperat cu noi, am demarat executarea silita. Procedura este urmatoarea: ne sunt trimise fisele de la ANAF, noi le suprapunem peste baza noastra de date, iar programul emite automat o notificare pe care noi o trimitem acasa persoanei respective, invitand-o sa se prezinte la sediul nostru cu documente justificative. Daca se prezinta, vine si demonstreaza ce sume a avut, din ce se compun, de unde vin si cream baza reala, neta.

 

Daca nu se prezinta, incepe procedura de executare silita si transmitem somatiile catre aceste persoane pentru ca, in anumite termene, sa vina sa plateasca sumele. In caz ca nu se prezinta, incepe poprirea pe bunurile pe care le au", a mai precizat sefa CJAS Galati.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă