17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPortul de Ambarcatiuni, o afacere de familie

Portul de Ambarcatiuni, o afacere de familie

» Construirea Portului de Ambarcatiuni din Galati, o buna modalitate de imbogatire pentru apropiatii celor ce conduc primaria.

Construirea portului de ambarcatiuni de la Galati va fi realizata tot de Superquatro Grup, care lucreaza fara spor la ranfluarea epavei motonavei "Transilvania", incasand incet, dar sigur, cele 3,6 milioane de euro alocate de Ministerul Transporturilor.
Deocamdata nu a fost finalizata evaluarea celor doua oferte depuse de Superquatro SRL Galati si Black Sea SRL Constanta, dar, conform primarului Galatiului, Dumitru Nicolae, oferta Superquatro este cea mai bine plasata: "Licitatia este terminata, nu-i evaluarea. Va fi una dintre cele doua firme, oferta uneia. Dar cea care e clasata pe primul loc este firma din Galati". Superquatro a obtinut in august 2008 executia lucrarilor de ranfluare a epavei navei "Transilvania", scufundata in 1975 la Dana 18 din Portul Galati. Dupa ce ratase o licitatie la care a fost singurul participant, Superquatro a obtinut contractul de la ex-directorul Administratiei Porturilor Dunarii Maritime (APDM) Galati, prin "negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare", adica o forma de incredintare directa. Scoaterea la suprafata a epavei trebuia finalizata pe 25 iunie, dar pana la acea data nu fusesera scoase decat doua bucati din prova navei, adica 400 de tone din cele 3.800 tone ale epavei.

APDM Galati a aprobat cererea administratorului Superquatro SRL, Sterica Atanasiu, de prelungire a termenului de executare a ranfluarii cu 3 luni. Primarul Galatiului spune ca nu putea sa opreasca firma care nu reuseste ranfluarea sa participe la licitatia pentru Portul de Ambarcatiuni. Insa ceea ce se vrea un cadou pentru galatenii care isi tin ambarcatiunile in portul de la Braila este de fapt o reusita a increngaturii de firme ce fac afaceri in exploatarea portuara si navigatie pe fonduri guvernamentale. Intre city managerul Florin Popa si patronul firmei care va construi Portul de Ambarcatiuni, Sterica Atanasiu, sunt legaturi de afaceri.

 

Sotiile lor sunt asociate in firma SC Servicii Navale SRL Galati, pe care o administreaza pe rand. Firma a fost infiintata pe 14 august 2006, prin asocierea dintre Georgeta Popa, sotia city managerului, Aurelia Atanasiu, sotia administratorului Superquatro SRL, si Livia Ochialbescu, sotia lui Mihai Ochialbescu, care pe atunci era directorul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos, iar acum este directorul APDM, beneficiarul ranfluarii executate de firma lui Atanasiu. Livia Ochialbescu s-a retras din firma in octombrie 2007. Firma nevestelor lui Atanasiu si Florin Popa este una foarte prospera, cu profituri de miliarde.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă