17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialElena Udrea da cu statiunea Parang in consilierii lui Ridzi

Elena Udrea da cu statiunea Parang in consilierii lui Ridzi

Ministrul Turismului, Elena Udrea, risca sa fie actionat in contencios administrativ de consilierii locali din Petrosani, dupa ce a retras de pe ordinea de zi a sedintei de guvern proiectul de declarare a zonei Parang-Petrosani drept statiune de interes national.

Alesii locali cred ca Udrea se gandeste doar la confortul ei psihic si ca nu vrea sa fie asociata cu familia fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, desi de suferit au locuitorii din Petrosani. O buna parte a consilierilor locali din Petrosani ii cer ministrului Turismului, Elena Udrea, sa explice clar motivele legale care au stat la baza retragerii de pe ordinea de zi a proiectului de declarare a zonei Petrosani-Parang drept statiune de interes national. Potrivit notei de fundamentare, zona indeplinea criteriile cerute de legislatia in vigoare, iar punctajul era dublu fata de cel impus de normative. "Ii vom solicita in scris sa ne comunice argumentele juridice pentru care a retras proiectul de pe ordinea de zi, dat fiind faptul ca indeplineam criteriile.

 

Daca in 30 de zile nu ne va comunica ori raspunsul nu va fi cel cerut de noi, legea ne da dreptul sa ne adresam instantei de contencios administrativ, care este Curtea de Apel, iar instanta va trebui sa le puna in vedere sa comunice criteriile pentru care s-a luat aceasta decizie", a declarat consilierul local Ioan Unguras. Alesii locali cred ca este un curent impotriva municipiului Petrosani, pentru ca aici este primar Tiberiu Iacob Ridzi, sotul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, iar Udrea ar vrea sa se disocieze de colega sa de partid si din acest motiv pune piedici proiectului ce ar salva turismul in zona, desi initial a sustinut ideea. Alte doua proiecte importante au cazut deocamdata si se acrediteaza ideea ca sunt in stransa legatura, pentru ca se refereau tot la dezvoltarea turismului in Parang.

 

Este vorba despre proiectul de amenajare a domeniului schiabil in Parang, in valoare de circa 85 milioane euro, pentru care licitatia internationala, care trebuia sa fie organizata pe data de 3 august, a fost anulata, "pentru abateri grave de la prevederile legislative care afecteaza procedura de atribuire sau care fac imposibila incheierea contractului", asa cum se arata in anuntul publicat pe site-ul SEAP. De asemenea, licitatia pentru intocmirea studiului de impact asupra biodiversitatii din Parang a fost anulata, iar consilierii se tem ca municipalitatea din Petrosani va pierde banii de la Guvern pentru implementarea proiectului.

O parte a consilierilor au convocat de urgenta o sedinta extraordinara de consiliu, pentru vineri, pentru a vedea care sunt motivele ce au stat la baza anularii licitatiilor si blocarea proiectelor. "Pierdem pasi importanti, pierdem timp si s-ar putea sa pierdem finantarea, care se acorda doar pana la sfarsitul anului. Banii publici nu se reporteaza. Vrem sa vedem de ce s-au anulat licitatiile. Erau chestiuni de forma, si nu de fond, care se puteau reglementa", a mai spus consilierul Unguras.

» Procese
Intre timp, Primaria Petrosani s-a ales cu doua procese in contencios administrativ, aflate pe rolul Tribunalului Hunedoara. Doua societati straine au actionat in judecata municipalitatea pentru anularea licitatiei, iar una dintre ele cere daune de 200.000 euro. Edilii din Petrosani spun insa ca motivele au fost obiective si nu cred ca este un curent anti-Petrosani la nivel guvernamental.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă