17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMisiune de salvare pentru statiunea Vata

Misiune de salvare pentru statiunea Vata

In pericol de a fi inchisa, statiunea Vata din judetul Hunedoara ar putea fi salvata de Consiliul Judetean Hunedoara, care vrea sa o preia in administrare. Consilierii judeteni au decis sa infiinteze "Compania judeteana de turism Hunedoara" SA, iar primul obiectiv este tocmai salvarea statiunii.

Statiunea vata a fost in administrarea Romtelecom, care detinea aici unul dintre cele mai luxoase hoteluri din judetul Hunedoara. Societatea de telefonie a decis sa o inchida, dar anul trecut a fost preluata de Ministerul Apararii, care dorea sa o redea circuitului turistic, dar si sa o puna la dispozitia soldatilor romani, in vederea recuperarii. Acum, autoritatile anunta ca Statiunea Vata va fi inchisa din nou, pentru ca luna viitoare va expira contractul dintre Romtelecom si Ministerul Apararii Nationale.
In aceste conditii, Consiliul Judetean Hunedoara (CJH) a decis sa o salveze, prin preluarea ei de catre o societate nou-infiintata, aflata in subordinea CJH, respectiv "Compania judeteana de turism Hunedoara" SA, mai ales ca exista si "Strategia de dezvoltare turistica a judetului Hunedoara", pentru perioada 2008-2013. "Avand in vedere si aceasta strategie, Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat infiintarea unei societati comerciale pe actiuni.

Dupa incheierea contractului pe care Ministerul Apararii il are cu Romtelecom, statiunea are mari sanse sa se inchida. Vrem sa vedem exact care este starea acestei statiuni si conditiile in care Compania judeteana de turism, al carui actionar este Consiliul Judetean, poate sa gestioneze aceasta activitate. Vrem sa preluam si contractele pe care Ministerul Apararii le are in curs in statiunea Vata. Ne dorim ca aceasta statiune simbolica din judetul Hunedoara sa nu se inchida", a declarat vicepresedintele CJ Hunedoara, Costel Avram. Acesta a precizat ca nou-infiintata Companie de turism se va autofinanta, prin contractele incheiate, fara sa beneficieze de nici un leu de la CJH. "Are rolul nu numai de a salva aceasta statiune, ci si de dezvoltare a turismului in judetul Hunedoara. Prima menire este salvarea statiunii Vata, dar sigur vor urma si altele, mai ales ca avem in judet un potential turistic foarte mare, pe care trebuie sa-l promovam", a mai spus Costel Avram.

Capitalul social al Companiei judetene de turism Hunedoara este de 90.000 de lei, impartit in 9.000 de actiuni, fiecare actiune cu o valoare nominala de 10 lei. Actionar unic si fondator al societatii este Consiliul Judetean Hunedoara, iar drepturile si obligatiile corespunzatoare participatiilor detinute la aceasta societate comerciala vor fi exercitate de consilierii judeteni. In aceasta perioada, autoritatile din Hunedoara mai vor sa dezvolte statiunile Parang, Straja, Vulcan si Petrosani, care vor fi profilate pe sporturile de iarna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă