19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialProgram de austeritate de "Ziua Marinei"

Program de austeritate de „Ziua Marinei”

Din lipsa fondurilor, parada navelor militare de la Flotila din Braila nu va mai fi inclusa in agenda manifestarilor organizate la Galati cu prilejul "Zilei Marinei", fiind organizat numai ceremonialul religios.

Recesiunea a redus drastic bugetul multora dintre manifestarile culturale organizate la Galati, iar una dintre acestea va fi sarbatorirea "Zilei Marinei". In acest an, manifestarea din ziua de Sfanta Marie Mare se va rezuma la slujba oficiata pentru pomenirea marinarilor disparuti in apele Dunarii si ceremonia aruncarii in ape a crucii de flori. Viceprimarul Galatiului, Nicusor Ciumacenco a anuntat ca din cauza crizei economice nu sunt fonduri pentru organizarea tuturor manifestarilor de pe agenda obisnuita a manifestarilor dedicate Zilei Marinei, la editia din acest an lipsind parada navelor militare si civile, defilarea trupelor de uscat pe Esplanada Falezei Dunarii, concertul Fanfarei "Valurile Dunarii", spectacolele stradale si concertele.

 

Lipsa fondurilor necesare deplasarii la Galati a vedetelor blindate de la Flotila de Dunare din Braila, pentru parada navelor militare si civile, a scos din program si ceremonialul intampinarii Zeului Poseidon si organizarea jocurilor marinaresti traditionale, salvarea miresei rapite de pirati, capturarea porcului agatat la capatul unui scondru uns cu vaselina si "pescuitul" ratelor. Cu prilejul "Zilei Marinei", va fi relansat la apa "Panzarul Moldovenesc", replica fidela a unei corabii moldovenesti din vremea lui stefan cel Mare, nava cu panze care poate lua la bord 20 de pasageri si a fost testata in doua croaziere pe Marea Neagra. Dupa ce a fost calafatuita, operatiune efectuata anual la navele din lemn si a fost dotata cu un nou set de panze, corabia va naviga din nou si va fi exploatata in cadrul unui parteneriat public-privat incheiat de armatorul corabiei, Consiliul Judetului Galati, cu un partener care nu a fost inca selectat.

 

Bugetul alocat anual de Consiliul Municipal Galati pentru organizarea "Zilei Marinei" era cifrat la 400 milioane de lei vechi. Nici la editia din 2008 nu au fost organizate paradele si spectacolele stradale, cele 330 de milioane ce ar fi trebuit alocate pentru aceste manifestari fiind reorientate de municipalitate pentru sprijinirea sinistratilor.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă