17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCentrale eoliene si microhidrocentrale pe Valea Jiului

Centrale eoliene si microhidrocentrale pe Valea Jiului

Raurile din orasul hunedorean Petrila nu vor mai curge pur si simplu, ci vor produce si energie electrica cu ajutorul unei microhidrocentrale. si vanturile care bat aici vor fi utilizate in acelasi scop, dupa ce vor fi montate 12 mori eoliene. Totul cu fonduri externe.

Italienii si germanii au pus ochii pe orasul Petrila si vor sa produca energie electrica cu "materialul clientului". Italienii s-au miscat ceva mai repede si deja au incheiat un contract de asociere cu Primaria Petrila, dupa ce le-au prezentat consilierilor locali o microhidrocentrala din Italia. "Primaria Petrila va avea ca beneficiu valoarea iluminatului public si a energiei electrice folosite de instutiile publice de pe raza orasului Petrila", a declarat primarul Ilie Paducel.
O parte a terenului apartine administratiei publice, iar cealalta parte unde vor fi amenajate captarile de apa a fost cumparata de investitor. O firma din Germania vrea sa produca energie electrica cu mori eoliene. "In Consiliul Local s-a prezentat o scrisoare de intentie de catre o firma nemteasca ce doreste sa amenajeze un parc eolian in Muntele Dobraia, care este o  proprietate a Primariei Petrila", a mai spus Paducel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă