19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCloset de 70.000 euro in curtea scolii din Sivita

Closet de 70.000 euro in curtea scolii din Sivita

» Scolile galatene au toalete de zeci de mii de euro bucata, la pretul unui apartament din Bucuresti, construite de firmele clientelei politice a PNL, PDL si PSD. SRL-ul fostului deputat PDL Constantin Petrea a executat doua astfel de constructii in valoare de 86.000 euro.

Unele dintre mai scumpe toalete sunt in comuna Buciumeni, unde doua grupuri sanitare construite in curtile scolilor au costat aproape 3 miliarde de lei vechi. La scoala din satul Tecucel a fost construit un grup sanitar care costa 1,63 miliarde lei vechi. Constructia s-a facut in baza contractului 2395 din 2006, incheiat de primarul Petrache Nastasa (PDL) cu  firma SC Building Style SRL, al carui patron este colegul sau de partid,  fostul deputat PDL Constantin Petrea. Conform contractului, firma se obliga sa finalizeze lucrarile la "grup sanitar cu instalatie de alimentare cu apa si reabilitarea instalatiei electrice", fiind taxate multe lucrari care, oricum, nu justifica pretul piperat, pe bani publici, la care au cazut la invoiala primarul si deputatul. "Grupul sanitar" este un simplu veceu din fundul curtii. Nu a fost singura afacere intre Nastasa si Petrea. Prin contractul 1879/22.08.2007, au convenit executarea unor "lucrari de utilitati" la scoala din satul Vizuresti.

 

De fapt e vorba de construirea altui grup sanitar la pretul de 1,32 miliarde lei vechi, sau 32.000 euro. Adica banii cu care o familie si-ar putea cumpara un apartament chiar si in Bucuresti. Cu toate ca ambele grupuri sanitare ar fi trebuit sa aiba apa curenta si canalizare, ele nu au decat niste simple fose septice, care, din cand in cand, trebuie golite cu vidanja. In satele din jurul Tecuciului sunt peste 40 de astfel de grupuri sanitare, costisitoare, care satisfac normele sanitare la nivelul Evului Mediu. Cel mai scump grup sanitar a fost descoperit in satul Sivita, din comuna Tulucesti. Acesta a costat 3 miliarde lei vechi. Banii au venit de la ISJ Galati, condus la acea vreme de Tania Bogdan (PNL), scoala din sat a organizat licitatia cu sprijinul fostului primar Florica Bogatu (PSD) si a castigat firma Pro Inv Euro SRL, care a facut jumatate din lucrari si a luat cele 3 miliarde.

 

O sursa din ISJ Galati ne-a declarat ca astfel de "grupuri sanitare" s-au construit la majoritatea scolilor din judet, ca in timpul guvernarii PNL au fost alocate foarte multe fonduri pentru aceste "obiective" si multe lucrari au fost acordate, prin licitatii trucate, firmelor din clientela politica a PNL, PSD si PDL.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă