17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPrescolarii din Petrosani raman tot fara gradinite

Prescolarii din Petrosani raman tot fara gradinite

Prescolarii din Petrosani sunt nevoiti sa invete in continuare in spatii improprii ori in sali supradimensionate numeric, pentru ca gradinitele promise nu vor fi gata pana la inceperea anului scolar

Cele doua cladiri a caror constructie a inceput in urma cu mai bine de un an sunt aproape abandonate din cauza faptului ca Ministerul Educatiei nu a asigurat banii necesari pentru finalizarea lucrarilor.
La randul sau, administratia locala din Petrosani, care va deveni proprietara cladirilor, nu dispune de fondurile necesare pentru a prelua finantarea proiectelor. Aproximativ 500 de copii ar fi avut ocazia sa mearga la gradinita in doua cladiri nou-noute, special construite pentru aceasta destinatie. Din pacate pentru ei, si in acest an se vor pregati pentru scoala tot in vechile gradinite, din cauza lipsei banilor necesari pentru finalizarea constructiilor.

 

Asa ca, in loc de gradinite, in Petrosani exista inca doua cladiri ce par a fi abandonate, pentru ca, in lipsa banilor, muncitorii au parasit santierele. "Deocamdata, nu au finantare, in continuare, pentru ca am primit sume destul de mici. Ele raman in constructie si vom vedea daca la urmatoarea rectificare vom primi banii necesari. Gradinitele costa peste 20 miliarde de lei vechi fiecare si am primit cam jumatate din banii necesari", a declarat primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Constructia celor doua institutii de invatamant a inceput la sfarsitul anului 2007 si, conform proiectului, lucrarea trebuia finalizata inca din decembrie 2008. Pentru ca nu au fost bani, lucrarile au trenat, pentru ca acum sa stagneze de tot. Edilii sunt de parere ca in tara au fost deschise prea multe santiere pentru constructia unor unitati de invatamant, iar Ministerul Educatiei este depasit din punct de vedere financiar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă