19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialNoul ministrul al Tineretului si Sporturilor nu stie la ce facultate a...

Noul ministrul al Tineretului si Sporturilor nu stie la ce facultate a studiat

Noul ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Luminita Placinta, sustinea in "Biografia" de la Senat ca a fost student la Drept, la universitatea de stat din Galati, cu 7 ani inainte de acreditarea facultatii.

Sorina Luminita Placinta, noul ministru al Tineretului si Sportului, este studenta in anul al II-lea la Drept, dar nu stie la ce facultate este inscrisa. Unul dintre paragrafele "Biografiei" sale de pe site-ul Senatului Romaniei a pus pe jar mediile universitare din Galati, pentru ca oferea un amanunt fals. La capitolul dedicat studiilor, era mentiunea "Facultatea «Dunarea de Jos», Drept civil 2002-2004". La Galati exista o institutie universitara care se numeste "Dunarea de Jos", dar este universitatea de stat, cu peste 16.000 de studenti, nu o facultate. Dar nu confuzia de clasificare era problema, ci faptul ca, in perioada 2002-2004, la Universitatea "Dunarea de Jos" nu exista o specializare de drept, Facultatea de Drept fiind acreditata in urma cu doua saptamani, iar cursurile incepand cu anul universitar 2009/2010. "In evidentele noastre, atat in evidentele electronice, cat si in dosarele pe care le avem, nu exista nimeni cu acest nume. Este vorba despre o eroare", a declarat purtatoarea de cuvant a universitatii, Luiza serbanescu. Clarificarile au venit de la cea de a doua universitate din Galati, Universitatea "Danubius". Purtatoarea de cuvant, asistenta Alina Solos, a precizat ca Sorina Luminita Placinta a fost studenta la "Danubius", la Drept, la fara frecventa, dar nu intre anii 2002 si 2004, ci in perioada 2000-2002. In 2002, desi era integralista, doamna Placinta a renuntat la cursuri. A revenit in 2008, tot la Facultatea de Drept de la "Danubius", la IDD. A absolvit primul an si din toamna va fi studenta in anul al II-lea. Intre timp, a aparut si modificarea din pagina de la Senatul Romaniei, in care nu se mai face nici o referire la debutul studiilor la Drept ale doamnei ministru, ci doar la cele actuale: "Universitatea «Danubius» din Galati – Facultatea de Drept Civil (in curs)".

Dosarele de inscriere la Facultatea de Drept nu sunt singurele dosare cu numele Sorinei Placinta pe coperta care s-au perindat pe la Galati. In noiembrie 2008, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Galati au ajuns 11 dosare in care Sorina Luminita Placinta era acuzata de diverse infractiuni electorale. "Au existat mai multe sesizari penale formulate impotriva Sorinei Placinta. O parte din ele au ajuns la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, dupa ce, initial, fusesera adresate eronat Parchetului Judecatoriei Focsani", a declarat procurorul Marcel Codita, purtatorul de cuvant al PCA Galati. In trei din cele 11 dosare s-a dispus NUP, celelalte opt fiind trimise la Parchetul General. Zece plangeri penale erau inaintate de PSD, iar cea de a 11-a de primarul comunei vrancene Gologanu, Dumitru Robu, care este tot membru PSD. Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, ne-a declarat ca presa ar trebui sa ii dea ragaz noului ministru, pentru a demonstra ce este in stare: "In viata, fiecare dintre noi suntem creditati cu un minimum de incredere din partea populatiei. Chiar nu putem sa o lasam pe aceasta femeie sa demonstreze ce poate?".

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă