19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGalatiul va avea port turistic

Galatiul va avea port turistic

» Pana la sfarsitul acestui an, la Galati va fi construit un port turistic modern, cu o capacitate de 100 de ambarcatiuni, care in viitor va fi extins pentru a gazdui cateva sute de barci moderne si iahturi.

Viceprimarul Nicusor Ciumacenco a anuntat ca Galatiul va avea, in sfarsit, un port turistic, gratie unei finantari ce a fost asigurata de Ministerul Turismului. Valoarea totala a proiectului este de aproape 800.000 de euro, din care 700.000 este acordata de minister, restul banilor fiind alocati de la bugetul Consiliului Municipiului Galati. "A fost deja realizat studiul de fezabilitate si urmeaza sa se organizeze licitatiile pentru proiectare si executie. Termenul de realizare ar fi de 100- 120 de zile de la momentul stabilirii castigatorului. Daca nu intervine nici un eveniment neplacut, lucrarile vor fi finalizate in acest an", a adaugat Ciumacenco. El a mai precizat ca portul turistic va fi administrat de Primaria Galati, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Portul va fi construit  in aval de zona de debarcaderul "Trecere Bac", pe la care se face traversarea Dunarii cu bacul intre Galati si localitatea tulceana I.C. Bratianu.

 

Viceprimarul Ciumacenco ne-a declarat ca noul port este doar o prima etapa in rezolvarea unei doleante a proprietarilor de ambarcatiuni din Galati, pentru ca ulterior va fi extins de la capacitatea de 100 de ambarcatiuni la una care sa asigure cate un loc de acostare fiecarui galatean care este proprietar al unei ambarcatiuni. Pontonul de acces va avea o lungime 26,5 m si va fi dispus la o inclinare de 45 de grade fata de malul Dunarii. Pontonul principal va avea lungimea de 201,5 m si va fi paralel cu malul. Intreaga constructie este sustinuta de coloane metalice.

La Galati exista 2.500 de ambarcatiuni, de la lotci si salupe la ambarcatiuni moderne. Numarul proprietarilor de ambarcatiuni moderne este greu de precizat, pentru ca la cele 3 debarcadere private din Galati sunt numai 74 de locuri de acostare si sunt obligati sa isi acosteze ambarcatiunile la Braila, Tulcea sau Constanta. Lor li se adauga proprietari din Bucuresti, Iasi, Focsani si Tecuci, care isi tin ambarcatiunile in Portul Galati. La Galati se intentiona construirea unui port de ambarcatiuni din 1975, cand a fost elaborat primul proiect.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă