17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMii de oameni, fara apa potabila

Mii de oameni, fara apa potabila

Localnicii din Calan, Simeria si Bacia ar putea ramane fara apa daca barajul din Calan va fi inchis. El se afla in proprietatea unei firme private, care nu are nici un beneficiu de pe urma acestuia si nu mai vrea sa-l tina in functiune.

Barajul de la Calan a apartinut fostului combinat siderurgic din localitate. Dupa ce platforma siderurgica s-a inchis, activele combinatului au fost vandute si, o data cu ele, si barajul respectiv. A intrat in proprietatea unei societati private care nu are nici un interes sa-l mentina in functiune. Daca barajul va fi inchis, mii de oameni din Calan, Simeria si Bacia ar putea ramane fara apa, pentru ca indirect beneficiaza de apa din acest lac. Aceeasi situatie ar avea-o si fantanile oamenilor, dar si Parcul Dendrologic din Simeria. Vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram, spune ca se incearca gasirea unei modalitati prin care autoritatile sa preia costurile de la societatea care il are in proprietate.

 

"In conditiile in care o firma privata cheltuieste peste 350 de milioane de lei vechi pe luna pentru intretinerea acestui baraj, ei neavand nici un beneficiu, au vrut sa aiba o discutie cu factorii responsabili pentru a vedea daca cineva vine sa contribuie la aceste cheltuieli. Problema este dezastruoasa daca se inchide acest baraj, avand in vedere ca aici functioneaza Uzina de apa de la Batiz, chiar daca este in conservare, dar daca am da drumul din nou, fara aceasta sursa de apa nu ar mai putea functiona. Mai sunt si primariile din Bacia, Calan si Simeria, inclusiv Parcul Dendrologic, care beneficiaza de apa care curge pe acest canal. Daca s-ar inchide, locuitorii nu ar mai avea apa de baut", a declarat Costel Avram. Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara cred ca nu este foarte dificil sa se gaseasca suma necesara acoperirii costurilor, astfel incat oamenii sa nu sufere din aceasta cauza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă