17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialJiul Petrosani, la un pas de faliment

Jiul Petrosani, la un pas de faliment

Miliardarul Alin Simota cere bani de la consiliile locale din Valea Jiului ca sa sustina echipa de fotbal pe care o patroneaza

Echipa-fanion din Valea Jiului, Jiul Petrosani, risca sa intre in faliment, dupa ce 90 de ani a activat fara intrerupere. Clubul este patronat de miliardarul de Top 300 Alin Simota, dar si el a ajuns sa intinda mana catre bugetele locale. Costurile de intretinere a echipei, cu tot cu salariile jucatorilor, depasesc 200.000 de lei, iar Simota pretinde ca nu mai poate sustine singur clubul de fotbal, care are restante si la bugetul de stat. Oficialii de la Jiul Petrosani se tem ca, in scurt timp, echipa s-ar putea desfiinta, in lipsa unei sustineri financiare colaterale. « Cred ca va fi un soc, daca Jiul nu va mai exista. Se poate si desfiinta, daca nu vin oficialitatile locale, alti sponsori. Domnul Simota l-a sustinut opt ani de zile si acum s-a ajuns intr-o situatie critica. Se poate merge pana la desfiintarea echipei», a declarat Gheorghe Boboc, directorul sportiv al Clubului Jiul Petrosani.

Autoritatile locale spun ca se gandesc cum sa ajute echipa-fanion a Vaii Jiului, dar precizeaza ca intreaga suma nu poate fi acoperita, mai ales ca clubul nu apartine municipalitatii. «Am avut o discutie cu domnul Simota, in legatura cu Jiul. Ei se afla, din ce am inteles intr-o situatie financiara grea. Pana la urma, noi ca si consiliu local nu putem sa sustinem cu sume de bani atat de mari echipa Jiul. S-a propus sa avem o discutie la nivelul administratiilor publice din Valea Jiului si sa vedem care este parerea celorlalti primari in legatura cu aceasta echipa. Daca se va ajunge la solutia ca Valea Jiului poate sa sustina o echipa de fotbal si nu mai multe, atunci poate ca e o solutie», a declarat primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă