19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGripa noua a ajuns in sud-est

Gripa noua a ajuns in sud-est

» O galateanca de 22 de ani a fost internata la Institutul Cantacuzino dupa ce a fost infectata cu virusul A H1N1 in timp ce calatorea cu avionul de la Londra la Bucuresti.
» Alti doi suspecti de contaminare, un barbat intors din Statele Unite si un baietel revenit din Spania, sunt supravegheati la domiciliu.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a trecut Galatiul pe lista localitatilor in care au fost semnalate cazuri de contaminare cu "gripa noua". O tanara din Galati, in varsta de 22 de ani, a fost internata la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, dupa ce analizele au confirmat simptomele contaminarii cu virusul gripal A H1N1. Medicii de la Institutul Cantacuzino au clasificat cazul galatencei ca fiind unul cu anumite complicatii, pentru ca tanara avea si o pneumonie. Pe data de 2 iulie, la Galati au aparut trei cazuri suspecte de contaminare cu A H1N1, tanara de 22 de ani, care s-a intors din Marea Britanie, un copil de 1 an si 7 luni, care a venit din Spania, si un barbat de 48 de ani, revenit in tara din Statele Unite. Tanara le-a povestit medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase "Sf Cuvioasa Parascheva" din Galati ca in timpul calatoriei cu avionul de la Londra la Bucuresti a stat langa o femeie care tusea frecvent. Starea de sanatate a membrilor familiei pacientei este in atentia medicilor de spitalul specializat din Galati: "Sora femeii este considerata contact de gradul zero pentru ca a stat mai mult impreuna cu ea. Nepotelul a stat mai putin in preajma bolnavei. Toti cei trei contacti sunt membri ai familiei. Sora femeii este internata la Spitalul de Boli Infectioase, intrucat prezinta o simptomatologie respiratorie", a declarat sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, dr. Costinela Georgescu. Centrul de Referinta pentru Gripa de la Institutul Cantacuzino a infirmat prezenta noii gripe la copilul de 1 an si 7 luni, dar acesta era, in continuare, sub supraveghere la domiciliu. Tot masura supravegherii la domiciliu a fost luata si in privinta barbatului de 48 de ani, venit din Statele Unite.

Personal medical monitorizat
Starea de sanatate a medicilor si asistentelor care au venit in contact cu cei trei pacienti este monitorizata. Pana in prezent nu au aparut probleme: "Personalul medical care a ingrijit-o pe tanara respectiva, adica medicii si asistentele de la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Clinic de Urgenta Sf Apostol Andrei, de la Spitalul de Boli Infectioase si de la Serviciul de Ambulanta, a fost protejat cu masti si cu manusi si nu s-au semnalat probleme speciale in acest sens", a precizat sefa DSP Galati.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă