19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialUniunea Europeana, pagubita de autoritatile galatene

Uniunea Europeana, pagubita de autoritatile galatene

» Fosta directoare Marinela Dobrea a dat tunuri si fondurilor Uniunii Europene, care acum solicita returnarea partiala a fondurilor destinate trainingului asistentilor persoanelor cu handicap.

Fosta sefa a directiei generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati, Marinela Dobrea, devenita celebra pentru tunurile de sute de miliarde de lei vechi date banului public, este pe punctul de a deveni celebra si pentru gaura produsa fondurilor  Uniunii Europene. Pentru neregulile comise de Dobrea si apropiatii ei in aplicarea unui proiect in cadrul Phare CBC 2004, DGASPC trebuie sa returneze la Ministerul Dezvoltarii o parte din grantul Phare, adica 51.614 euro si jumatate din cofinantarea asigurata de la bugetul de stat, adica 72.314 lei. "Saptamana trecuta, am primit o notificare de la Ministerul Dezvoltarii, prin care suntem anuntati de rezilierea contractului. De altfel, toate documentele din acest proiect sunt la DNA, inca de anul trecut, inainte de venirea mea la conducerea directiei.

 

Consiliul Judetului Galati a si alocat sumele pe care trebuie sa le returnam la Ministerul Dezvoltarii", ne-a declarat actuala directoare a DGASPC Galati, Manon Cristoloveanu. Prin acest proiect, cu un buget de 152.777 euro, ar fi trebuit sa fie infiintat la fostul Centru de Plasament "Unirea" un "Centru Transfrontalier de Training pentru Asistentii Personali", care avea ca beneficiari 75 de persoane care asista persoane cu handicap, 60 din Galati si 15 din Cahul, Republica Moldova. Directoarea Dobrea si colaboratorii sai au folosit obiectivele proiectului pentru a-si masca manevrele financiare. Nici cheltuielile care au fost validate de europeni, nu sunt tocmai in regula. Spre exemplu, managerul proiectului, Cirpian Magria, a prevazut in proiect parteneriatul cu Fundatia "Speranta Danubiana", la care este asociat cu sotia sa, Anca Iamandi Magria si la care este cenzor exact fosta sefa a DGASPC,  Marinela Dobrea.

 

Iar in virtutea acestui parteneriat, a fost cumparat din banii europenilor un microbuz Citroen, in valoare de 64.000 de lei, care a fost donat la "Speranta Danubiana". Aceasta a fost principala cheltuiala din proiect. Amenajarile pentru noul centru au fost facute de firma Vest Invest, despre al carui patron, stefan Cristea, salariatii DGASPC ne-au declarat ca este prietenul Ralucai Dobrea, fiica ex-directoarei Marinela Dobrea. Cristea a incasat un miliard de lei vechi si acum mai revendica alte 1,2 miliarde pentru lucrari executate. Reamintim ca Raluca Dobrea si Cristea au aplicat la aprovizionarea cu articole de imbracaminte pentru copiii asistati comisioane de pana la 700%.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă