20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCameleonul Busca-Walter, stapan la U Cluj

Cameleonul Busca-Walter, stapan la U Cluj

» Noul patron al Universitatii Cluj a facut inchisoare pentru trafic de persoane si a fost cercetat penal pentru inselaciune si camatarie. El si-a sporit averea prin contracte cu CFR. Cel care i-a vandut clubul este primarul Sorin Apostu.

Universitatea Cluj a fost cumparata de un om de afaceri penal. "Cariera" noului proprietar al lui "U" Cluj, adus de primarul PDL Sorin Apostu, a inceput dupa 1990, cand si-a lansat propriile afaceri. Firmele acestuia au cunoscut o crestere semnificativa in timpul guvernarilor PSD, pana in 1996, si apoi, intre 2000 si 2004. Potrivit unor informatii aparute in presa, in jurul anului 1997, Florian Busca pe atunci s-a ocupat si cu transportul si racolarea ilegala a mai multor persoane in Austria si Italia, unde acestea acceptau sa munceasca "la negru". Acest transport era foarte bine organizat, cu autocare de la firmele proprii ale lui Busca-Walter, care ii insotea pe muncitorii clandestini cu masina proprie. A fost urmarit insa cu mai multe autovehicule si elicoptere de catre politia din Austria, care s-a prins de "manevrele" acestuia, iar Busca a fost arestat pentru cateva luni.

 

A iesit, apoi, pe cautiune si a intrat in afaceri cu mobila, materiale de constructii, gresie si faianta, sprijinit de catre Marian Magureanu, fiul lui Virgil Magureanu. De altfel, amandoi au infiintat, mai apoi, SC Beretta, firma de protectie si paza. In aceeasi perioada, Busca l-a cunoscut pe fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, pe care l-a sustinut financiar in campania electorala din 2000. Drept recompensa, omul de afaceri a fost sprijinit de care PSD si a ajuns, astfel, consilier general pentru Primaria Bucuresti. Amicitia stransa dintre Mitrea si Busca a facut ca politicanul sa ajunga, printre altele, nasul de botez al unuia dintre cei doi copii ai afaceristului. De aici pana la servicii facute unul altuia nu a mai fost decat un pas.

 

Astfel, in 2001, pe cand Mitrea era Ministrul Transporturilor, Busca s-a asociat cu Aeroportul International Otopeni in firma Compania Romprest Service SA. Mai apoi, in afara de contractele pentru salubrizarea si intretinerea aeroporturilor, Romprest a obtinut si contracte asemanatoare cu SNCFR si Metrorex. Busca a semnat contracte inclusiv cu Mihai Necolaiciuc, arestat in SUA pentru fraude in dauna CFR, in perioada in care Necolaiciuc conducea compania publica de cai ferate din Romania. Peste ceva timp, Florian Busca a dat lovitura si a semnat un contract de prestari servicii de salubrizare la bazele americane din Romania, insa pentru a putea participa la licitatia organizata de armata americana, administratorii firmei Romprest aveau nevoie de cazier curat. Busca a fost o data la inchisoare si era cercetat, acum, de procurorii Anticoruptie si pentru inselatorie si camatarie, alaturi de deputatul PSD de atunci Mihai Sireteanu.

 

Astfel, acesta a decis sa isi schimbe numele in Florian Walter, care, acum si-a mai trecut in "palmares" si cumpararea echipei de fotbal din Cluj.

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă