19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialBiblioteca in gara

Biblioteca in gara

» Gara nu mai reprezinta numai locul unde se asteapta trenul. In Galati a aparut "Biblioteca garii", unde calatorii pot rasfoi o carte sau pot accesa internetul.

Conducerea bibliotecii "va urechia" din Galati a avut ideea de a infiinta o filiala in cladirea noua a Garii din Galati, la care sa aiba acces atat galatenii care pleaca intr-o calatorie cu trenul, dar si calatorii aflati in tranzit prin Galati, cat si cei care asteapta o "legatura" pentru a pleca pe alta ruta. Noua filiala a bibliotecii galatene a debutat cu un fond care cuprinde peste 3.000 de volume, dar si acces gratuit la internet. Calatorii au ocazia ca, in timp ce asteapta trenul in eurogara de la Galati, sa obtina o legitimatie temporara, in baza careia sa rasfoiasca presa, sa citeasca o carte sau sa aiba acces la internet, pentru a naviga, pentru a-si verifica adresa de email sau pentru a transmite mesaje. Fondul de carte a fost ales cu grija, pentru a corespunde preocuparilor si timpului pe care calatorii il au la dispozitie pentru a petrece cateva momente la biblioteca din gara. Sunt in special enciclopedii, atlase, beletristica.

 

"Accesul la internet si o colectie enciclopedica de aproximativ 3.000 de carti, reviste, ziare, documente se afla la dispozitia calatorilor care asteapta trenul, dar si a galatenilor care locuiesc la blocurile ANL de langa gara si din valea orasului", ne-a declarat la inaugurarea noii filiale directorul bibliotecii judetene "VA Urechia", Ilie Zanfir.
Initiatorii au conferit momentului inaugurarii cateva conotatii speciale. Inaugurarea a avut loc pe 15 iunie, cand este comemorata moartea poetului national, Mihai Eminescu, iar filiala poarta numele poetului Grigore Vieru. La inaugurarea "bibliotecii garii" au participat, pe langa reprezentanti ai administratiei locale, prozatori, poeti, actori. Evident, cei mai surprinsi au fost calatorii. "Eu fac naveta, pentru ca invat la Colegiul National Mihail Kogalniceanu. Ideea asta este geniala, pentru ca era mai greu sa ajung la sediul bibliotecii.

Acum am timp sa caut cartile pe care trebuie sau care mi-ar placea sa le citesc. E pacat ca nu s-a infiintat mai devreme o astfel de biblioteca", ne-a declarat Andrei, unul dintre calatorii care trec zilnic prin Gara Galati. Programul noii biblioteci este luni, miercuri si vineri, intre orele 8.30-16.00, iar marti si joi intre orele 12.00-20.00, sambata, duminica si in ultima vineri din fiecare luna, toate filialele bibliotecii "VA Urechia" fiind inchise.

Eu fac naveta, pentru ca invat la Colegiul National Mihail Kogalniceanu. Ideea asta este geniala, pentru ca era mai greu sa ajung la sediul bibliotecii." Andrei, un citior

Accesul la internet si o colectie enciclopedica de aproximativ 3.000 de carti, reviste, ziare, documente se afla la dispozitia calatorilor care asteapta trenul." Directorul bibliotecii, Ilie Zanfir

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă