6.4 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăSpecialCostul de asigurare la risc a datoriilor Romaniei a scazut dupa anuntul...

Costul de asigurare la risc a datoriilor Romaniei a scazut dupa anuntul FMI

Costurile de asigurare a datoriilor Romaniei fata de riscurile de restructurare sau default au scazut cu circa 0,5 puncte procentuale miercuri, dupa ce FMI a anuntat ca a convenit cu oficialii de la Bucuresti asupra unui pachet multilateral de finantare externa de 20 miliarde euro, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Spreadul instrumentelor derivate de tip credit default swap (CDS) pe cinci ani legate de datoriile Romaniei au scazut la o medie de cinci puncte procentuale, de la un nivel mediu de 5,5 puncte procentuale in sedinta anterioara, potrivit unui trader.
Restrangerea spreadului se traduce, in practica, prin scaderea costurilor de asigurare a datoriilor si obligatiunilor Romaniei contra riscului de default timp de cinci ani. Astfel, costul scade, in cazul unei datorii de zece milioane de dolari, la circa 500.000 de dolari, de la 550.000 de dolari in sedinta anterioara.

Totodata, firma de monitorizare a pietei CMA DataVision a anuntat ca contractele CDS pe cinci ani sunt cotate la 5,016 puncte, fata de 5,564 puncte anterior.
In prima parte a lunii martie, spreadurile se plasau in jurul nivelului de 7 puncte procentuale.
"Pachetul FMI este un factor pozitiv pentru Romania, deoarece promite stabilitate financiara in urmatoarele 12 luni prin acoperirea gaurii din balanta de plati", a declarat un specialist Commerzbank pentru piete emergente.

Fondul Monetar International a anuntat, miercuri dimineata, ca delegatia prezenta la Bucuresti a convenit, cu autoritatile romane, asupra unui program de relansare economica finantat printr-un pachet multulateral de finantare externa la care vor participa, alaturi de Fond, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si BERD.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

România, un pas mai aproape de OCDE: Aviz favorabil pentru reformele din muncă și solidaritate socială

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a evaluat „favorabil” măsurile implementate de România în domeniul muncii şi solidarităţii sociale, în cadrul procesului de...

Bursa de Valori București explorează înființarea unei burse la Chișinău, alături de statul moldovenesc

Acest demers ar putea marca un moment crucial pentru integrarea economică regională și pentru atragerea de investiții în Republica Moldova Bursa de Valori București (BVB)...

RetuRO își extinde infrastructura SGR în al doilea an de funcționare

Administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), RetuRO, anunță că va extinde infrastructura în al doilea an de funcționare prin deschiderea a două noi centre de...
Ultima oră
Pe aceeași temă