13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCoruptie franceza la nivel inalt, cu ramificatii in Romania

Coruptie franceza la nivel inalt, cu ramificatii in Romania

Parchetul din Paris a declansat o ancheta preliminara in mai multe cazuri de pretins trafic de influenta in care ar fi fost implicat presedintele Senatului francez, Christian Poncelet. Procurorii il suspecteaza pe acesta ca a intervenit pe langa oficiali din mai multe tari, printre care si din Romania, in favoarea unui om de afaceri francez, Jean-Claude Bertoldi.
Printre oficialii straini pe langa care ar fi intervenit Poncelet s-ar numara, potrivit presei franceze, si Nicolae Vacaroiu – interventia in acest caz fiind facuta in favoarea companiei franceze Carrefour.
Presedintele Senatului francez s-ar fi intalnit cu presedintele Senatului roman la 15 februarie, la cererea lui Bertoldi, pentru a facilita deschiderea unui magazin Carrefour in Romania.

Nicolae Vacaroi a respins informatiile potrivit carora omologul sau francez ar fi intervenit la el pentru deschiderea unui hipermarket in Romania."Este o fabulatie, intr-o vizita oficiala nu discuti asa ceva, n-am avut nicio intalnire separata cu prilejul ultimei intalniri cu dl. Poncelet" – a declarat presedintele Senatului Romaniei, citat de Rompres. Vacaroiu a subliniat ca presedintele Senatului francez nu a incercat sa intervina pentru deschiderea unui hipermarket Carrefour in Romania.
Senatorul liberal Norica Nicolai, care a facut parte din delegatia care l-a insotit pe Vacaroiu in acea vizita in Franta, a declarat miercuri ca presedintele Senatului nu a purtat nici un fel de discutii private cu omologul sau francez, cu care a discutat numai prin interpret. "Nu cunosc despre discutii care sa fi vizat promovarea sau sustinerea unei firme franceze pe teritoriul Romaniei", a afirmat Norica Nicolai, citata de Rompres. "Permanent, Vacaroiu a fost insotit de doi senatori, de mine si de Aristide Roibu" – a mai spus senatorul liberal.
Marti seara, presedintele Senatului francez a dezmintit categoric ceea ce el a numit "acuzatiile mincinoase" la adresa sa din acest scandal. Poncelet a mai spus ca a vrut sa ajute unele companii franceze sa-si instaleze filiale in strainatate in conditii de deplina transparenta" si ca nu s-a atins de nici un ban si nu a facut niciodata presiuni asupra nimanui.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...
Ultima oră
Pe aceeași temă