20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialS-a facut

S-a facut

Dl Calin Popescu Tariceanu a facut o miscare foarte periculoasa pentru partidul pe care-l conduce atunci cand a decis sa accepte orice sustinere in Parlament pentru un guvern epurat de pedisti. Nu ca ar fi domnia sa singurul factor care i-a scos pe acestia din guvern.
Sunt saptamani de cand membri mari si mici ai Partidului Democrat stiau ca "iesim de la guvernare". Cine le-o fi dat indicatia nu e greu de banuit. Cert este ca premierul-presedinte al PNL a jucat asa cum i s-a dictat de la Cotroceni, desi este in mare rivalitate cu locatarul palatului.
Nu au trecut multe zile de cand dl Traian Basescu s-a declarat impotriva unei "sfinte impacari". Domnia sa argumenta ca, in cazul in care aceasta ar avea loc, ar insemna ca nimeni nu si-a facut datoria.
De ce, dupa ce logica, asta nu ne-a mai comunicat dl presedinte. Daca dl Calin Popescu Tariceanu ar fi dorit sa-i dea o lovitura adversarului sau politic numarul unu, atunci ar fi trebuit sa militeze pentru o relansare a Aliantei D.A., cu orice pret. Calea pe care a ales-o premierul fiind alta, dl presedinte va putea sa se opuna validarii noului guvern, ceea ce a si inceput sa faca, prin scrisoarea adresata Parlamentului.
E drept, dl prim-ministru a fost prezentat maselor (largi populare) de catre dl presedinte, atunci, in delirul victoriei. Care victorie, ca alegerile nu au fost, din pacate, castigate de Alianta D.A., ci de eternul PSD? Felul in care presedintele a reusit sa schimbe atunci majoritatea parlamentara, destramand alianta cealalta, PSD-PUR, este un model pe care, mult mai prudent insa, dl Calin Popescu Tariceanu il urmeaza zilele acestea.
Comentatorii si analistii observa incompetenta noilor ministri sau cel putin a unora dintre ei. Cineva se intreba ce competenta poate sa aiba un fost consilier local ajuns ministru. Cat despre competenta dnei Sulfina Barbu, provenita tot de la o primarie, e drept, mai… prezidentiala, ce sa mai vorbim! Altcineva il intreba pe dl Ludovic Orban daca invata pe spinarea noastra. Pe ceilalti nu i-a intrebat nimeni asa ceva sau, daca o faceau, oricum erau "raii" de la PSD.
Politica este un teren miscator, pe care aliantele se fac si se desfac, dar parca mai repede se refac criteriile, in functie de pozitia celor judecati, dar si a judecatorilor. Dl presedinte i-a dat dlui prim-ministru ideea de schimbare din mers a aliantei guvernamentale. N-ar fi prima oara cand PNL-ul ar colabora cu PSD-ul, a mai facut-o si in anii ‘90, e drept, atunci PSD era PDSR sau, mai rau, FDSN. N-a fost dl Quintus ministrul Justitiei intr-un guvern FDSN? N-a anuntat domnia sa procesul comunismului, care nici azi nu s-a facut la noi si nu se va face in vecii vecilor?
In fond, daca PD-ul de stanga a trecut la dreapta, de ce n-ar trece si PNL-ul la stanga, asa, ca sa fie mai aproape de noul sau aliat. Plus ca locul PD-ului e liber. Sa ne amintim ca Eminescu nu le spunea liberalilor decat "rosii". In Parlament, PD se trezeste alaturi de fratele geaman de altadata, PSD, iar acesta e si in opozitie, si cu puterea.
In clipa cand noii rosii nu vor mai intra in Parlament, atunci idealul fesenist se va fi indeplinit: Parlamentul va fi integral iesit din maneca sa. Un nou CPUN, in UE. si din nou va fi bine pentru PSD. Cum, de fapt, a si cam inceput sa fie.

Cele mai citite

Schimbări radicale la FCSB după victoria cu RFS! 7 jucători, out din primul 11 pentru meciul cu Sepsi

Patronul Gigi Becali pregătește o restructurare semnificativă a echipei FCSB pentru duelul cu Sepsi. După o victorie impresionantă cu RFS în Europa League, în care...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...
Ultima oră
Pe aceeași temă