17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialScriitorul Umberto Ecco, "Doctor Honoris Causa" al UAD Cluj-Napoca

Scriitorul Umberto Ecco, „Doctor Honoris Causa” al UAD Cluj-Napoca

Universitatea de Arte si Design (UAD) din Cluj-Napoca organizeaza, intre 16 si 22 octombrie, cea de-a cincea editie a simpozionului international Academia de Toamna „Europa Artium”. Doi dintre invitatii de marca ai acestei editii sunt scriitorul Umberto Ecco si fotograful francez Rene Burri, propusi de senatul UAD pentru titlul de „Doctor Honoris Causa” al institutiei de invatamant superior.
Manifestarea de la Cluj-Napoca, care in acest an are ca tema „Medii traditionale si/vs. New media in arta contemporana”, cuprinde conferinte, mese rotunde, work-shopuri sau expozitii la care sunt invitate personalitati din tara si din strainatate.
Impresarul lui Umberto Ecco a anuntat ca scriitorul nu poate veni in perioada anuntata in programul „Europa Artium”, din cauza unei agende foarte incarcate, insa va face tot posibilul ca la sfarsitul lunii octombrie – inceputul lunii noiembrie sa ajunga totusi la Cluj.
Nu doar aceste doua personalitati sunt demne de mentionat dintre invitatii care vor lua parte la „Europa Artium”, ci si istoricul de arta Christoph Machat, secretar general UNESCO, presedintele al ICOMOS (Consiliul International UNESCO al Monumentelor si Siturilor Istorice), Hans Peter Schwartz, rectorul Scolii de Arte din Zurich (Elvetia), organizatorul celui mai important muzeu de arta contemporana in domeniul instalatii si arta video, din Karlsruhe (Germania), sau directorul celei mai importante institutii de invatamant artistic superior din Anglia, Saint Martin College of Art & Design, profesorul Chris Wainwright, carora li se va acorda de asemenea titlul de „Doctor Honoris Causa” al UAD.
Prezenta la Cluj-Napoca a fotografului francez Rene Burri, cel care i-a imortalizat pe pelicula de argint pe Picasso, Che Guervara, Fidel Castro sau Le Corbusier, nu este una in premiera. Anul trecut el a fost invitatul UAD in cadrul unei conferinte in memoriam a celebrului fotograf Henri Cartier Bresson, care i-a fost si un apropiat prieten.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă