14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialThe Sons of Dracula Are Coming!

The Sons of Dracula Are Coming!

Motto: „The Sun” also… sets
The Sun, cel mai citit tabloid din Marea Britanie, continua, sarguincios, sa bata campii pe tema imigrantilor romani si bulgari care nu numai ca se asteapta sa se reverse ca un rau dezlantuit asupra batranei insule, dar sunt pe cale sa aduca si tot felul de rele apocaliptice.
Nu sunt ele chiar grindina de foc si ciuma, da' pe-aproape: prostitutie, criminalitate, TBC si SIDA. Dar ziaristii de la The Sun uita cel mai mare pericol care poate veni si, la fel de sigur ca moartea, va veni peste ei dupa 1 ianuarie, o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana: o armata teribila si de neoprit de vampiri, strigoi, moroi si pricolici. In comparatie cu fantomele diafane care bantuie castelele scotiene, vampirul roman este o urgie: mananca trei fantome britanice la micul dejun si trei la cina. Si nu va faceti iluzii! Ca si ilustrul lor stramos, mai devreme sau mai tarziu, copiii lui Dracula ajung, inevitabil, in Anglia. Nu de alta, dar altcineva n-a mai ramas pe-aici. Oamenii seriosi sunt plecati la munca in Spania. Asa ca pregatiti-va! Venim, and there is nothing you can do about it!
Isteria a inceput cand autoritatile britanice au descoperit ca fluxul de imigranti sositi din statele de est proaspat aderate la UE in 2004, in special din Polonia, a depasit de cateva ori estimarile guvernamentale. Aproximativ 600.000 de imigranti, dintre care 350.000 de polonezi, au venit in insula in ultimii doi ani. Tema „instalatorului polonez” a otravit cu succes campania pentru Constitutia europeana in Franta, iar The Sun, care este vocea antieuropenilor britanici, a preluat ideea. Cum era prea tarziu sa ii mai aduca in discutie pe polonezi, a trebuit sa se multumeasca cu ceea ce a mai ramas: constructorii romani si bulgari. Asa ca, in loc de „instalatorul polonez”, avem acum „hotul roman din bancomate” si „mafiotul bulgar”, ambii infectati cu SIDA si TBC care vor invada „batranul dop”.

Ce zice The Sun?

1. Hoti si traficanti
„Romanii comit 80% din furturile din bancomate”, scria pe 1 noiembrie tabloidul. Informatia ar fi aparut intr-un „memoriu secret al cabinetului Blair”. Documentul ar atrage atentia asupra faptului ca, o data cu integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, insula britanica va fi tinta unui val de infractori.
„Nenorocirile” de care sunt acuzati romanii sunt furturile din ATM-uri – 80-85%, in jur de 65,8 milioane de lire in 2005 -, violenta pe strazi si, bineinteles, traficul de fiinte umane.
Ca sa „probeze” datele ingrijoratoare din raportul secret, The Sun a prezentat povestea unei tinere din Romania, Maria, pe care au „cumparat-o de la mafiotii romani”. In concluzie, „gangsteri” precum cei care au vandut-o pe Maria „vor lua cu asalt Marea Britanie” dupa 1 ianuarie.
Pe 2 noiembrie povestea continua, cu accent de aceasta data pe Bulgaria, descrisa ca „Thailanda Europei”, cu referire la turismul sexual. Numarul tinerelor fortate sa se prostitueze ar fi de ordinul miilor, cele mai multe fiind batute si violate, pentru ca apoi sa fie scoase pe strazile marilor orase pentru a se prostitua.

2. TBC si SIDA
Joi, 16 noiembrie, The Sun continua campania, afirmand ca Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o epidemie de SIDA si ca situatia va atinge punctul critic dupa ce Romania si Bulgaria, state unde rata imbolnavirilor este una dintre cele mai ridicate din Europa, vor adera la UE. „Muncitori din aceste tari vor invada Marea Britanie”, comenta ziarul. „Aproximativ 59.000 de britanici sunt infectati cu HIV, virusul care poate provoca SIDA. Anul trecut, s-au inregistrat aproape 8.000 de cazuri noi de imbolnavire, dintre care 70% au fost identificate la imigrantii din Africa si Europa de Est”, scria The Sun, citand un raport al Agentiei pentru Protejarea Sanatatii. Cati anume din Africa si cati din Europa nu mai scrie.

SIDA, Ciuma Neagra si… Dracula

Povestea asta cu romanii care sosesc pe tarm britanic ca sa ii infecteze cu SIDA pe localnici aduce cu o poveste de groaza medievala. Cu o anumita poveste de groaza medievala:
In octombrie 1347, timp de cateva zile, vase comerciale genoveze intra in portul Messina cu oameni morti si muribunzi la bord. Corabiile venisera din portul Caffa, din Crimeea. Mortii prezentau umflaturi ciudate, negre, de marimea unui ou, la subsuoara, din care curgea puroi urat mirositor. Era inceputul Mortii Negre, al epidemiei de ciuma bubonica care vreme de doi ani a exterminat o treime din populatia Europei si care avea sa revina periodic pe tot parcursul modernitatii.
Dupa mai bine de cinci secole, un scriitor irlandez descria o scena similara: Intr-o noapte cu o furtuna teribila, o corabie-fantoma, „venita probabil din Rusia”, esueaza pe tarmul micutei asezari Whitby, avand la carma un om mort. Odata ajunsa pe plaja, de pe punte sare un „caine mare” care se pierde in intuneric. Iata fragmentul, in original:
„… Before long the searchlight discovered some distance away a schooner with all sails set, apparently the same vessel which had been noticed earlier in the evening… The schooner, with all sails set, was rushing with such speed that, in the words of one old salt, „she must fetch up somewhere, if it was only in hell”… The searchlight followed her, and a shudder ran through all who saw her, for lashed to the helm was a corpse, with drooping head, which swung horribly to and fro at each motion of the ship. No other form could be seen on the deck at all. A great awe came on all as they realised that the ship, as if by a miracle, had found the harbour, unsteered save by the hand of a dead man… strangest of all, the very instant the shore was touched, an immense dog sprang up on deck from below, as if shot up by the concussion, and running forward, jumped from the bow on the sand.”
Scriitorul nu este nimeni altul decat Bram Stoker, iar cainele nu este altcineva decat contele Dracula…

Vampiri, moroi si pricolici

Din astia avem legiune. Daca mergi prin satele romanesti si la rascruci vezi cenusa, sa stii ca pe-acolo au trecut strigoii. Si zice o vorba romaneasca: „De strigoi pana si dracu' se teme!”. Nu credeti?
Vampirismul in Transilvania este lucru documentat. A facut-o, ce-i drept, un englez cam nebun, unul Montague Summers care, in 1929, a publicat o carte numita chiar „Vampirismul in Europa”. El enumera cazuri care au trezit pana si atentia imparatesei Maria Tereza. Dar prezenta strigoilor in Romania este o chestie cotidiana. (As fi tentat sa scriu ca si eu cunosc cativa, niste securisti pe care ii credeam morti si care o duc foarte bine, dar asta e alta poveste de groaza.)
De exemplu, nu mai tarziu decat in decembrie 2003, un grup de sase barbati din satul doljean Marotinu de Sus l-au dezgropat dupa trei zile pe Petre Toma, i-au despicat cadavrul si i-au taiat o bucata de inima. Au ars inima la o rascruce si cenusa au baut-o. Toate astea, pentru ca Petre Toma era moroi. A scris toata presa lumii si s-a dat si pe Discovery, asa ca nu e nici o gluma.
Si mai recent, in iunie 2005, un preot destoinic, Daniel Corogeanu, a avut curajul sa infrunte demonii care o chinuiau pe tanara calugarita Irina Cornici de la Manastirea Tanacu de langa Vaslui. A scris si Pascal Bruckner in Le Monde (un ziar frantuzesc despre care cititorii The Sun nu au auzit). Parintele Daniel s-a luptat cu dracii vreme de cateva zile si in cele din urma a biruit. Faptul ca sora Irina a fost legata, tinuta nemancata si in urma bataliei de proportii biblice a murit este mai putin important. O trecem la pierderi colaterale. Bravo, parinte Daniel! De oameni ca tine are nevoie Europa si Marea Britanie, in special!
Cat despre pricolici, astia sunt niste morti vii care ies noaptea din mormant si iau forme de animale, in special de caini sau lupi (vezi Bram Stoker). Eu unul am o haita intreaga in spatele blocului si nu ma lasa noaptea sa dorm.

Printul Charles nu se teme

In aceste conditii de mare risc, este de salutat prezenta in Romania a printului Charles, care duce propria lupta cu urmasii lui Dracula. De exemplu, fundatia Mihai Eminescu Trust, al carei patron este, a cumparat o livada in satul Viscri si un conac in satul Malancrav de langa Sighisoara, oras medieval atat de legat de numele lui Vlad Tepes, adica de Dracula insusi. Mai mult, cealalta fundatie patronata de Charles, INTBAU (International Network for Traditional Building, Architecture and Urbanism) este implicata in alte doua proiecte, unul langa Sighisoara iar celalalt la Bran, unde toata lumea stie ca se afla castelul lui Dracula. Mai putin poate Dracula insusi. Si inca si mai mult, acelasi print Charles s-a opus cu succes constructiei Dracula Park in zona Sighisoarei, cetate apartinand patrimoniului UNESCO.
Unii zic ca este curaj. Altii, carcotasi, cred insa ca Charles are „pile”. Se zice ca stramosii lui Charles, regina Maria a Angliei, sotia lui George al V-lea, ar fi fost ruda cu Vlad Tepes si oricum in familia regala britanica se sufera de porfirie, maladie cunoscuta ca fiind responsabila de vampirism. Asa ca, in locul celor de la The Sun, eu as avea mai multa grija.

Englezii isi cumpara case in Romania

Numarul britanicilor care isi cumpara locuinte in Romania, Bulgaria si Ungaria este in crestere, chiar daca destinatiile lor preferate raman Franta si Spania, relateaza The Times, in editia sa electronica. Valoarea locuintelor cumparate in strainatate de britanici a crescut semnificativ, de la 43 de miliarde de euro in 1997 la 105 miliarde de euro in 2005. Proprietarul englez tipic al unei resedinte in strainatate este fie un pensionar, care foloseste casa ca locuinta principala, fie o persoana in varsta de 45 de ani, care utilizeaza locuinta ca investitie sau ca resedinta de vacanta.

Noua motive pentru care romanii nu vor invada Marea Britanie

1. Vremea infecta. Atata ploaie si ceata fac rau unor spirite solare cum sunt romanii, care prefera atmosfera mediteraneana a Italiei sau Spaniei. In schimb, vampirii si varcolacii adora intunericul si umezeala. La noi, o vreme cum e cea englezeasca se numeste „cainoasa” (vezi, din nou, Stoker), asa ca…
2. Violenta stradala. Am vazut la televizor o bataie pe strazile din Londra, dupa o lunga noapte alcoolica, intre niste femei care de-abia se mai tineau pe picioare. Pe langa tipele acelea, tigancile din Romania care arunca cu puradeii dupa gentlemenii din Trafalgar Square ce nu vor sa le dea bani sunt blande ca niste flori.
3. Englezoaicele. Mai trebuie adaugat ceva? Adica gasesti la Bucuresti pe o scara de bloc mai multe femei frumoase decat pe toata insula britanica.
4. Englezii, ca sa nu facem discriminari rasiale. Stiati probabil ca Marea Britanie are una din cele mai scazute rate ale natalitatii din Europa, dar fac pariu ca nu stiati de ce. Va spunem noi, in premiera. Din cauza ca in Romania exista un numar foarte mare de cetateni britanici care manifesta o grija deosebita si bine documentata de organele de cercetare penala fata de baietei de 10-15 ani.
5. Londonistanul. Daca despre englezoaice toata lumea spune ca sunt urate, despre restul femeilor care traiesc in Marea Britanie nu se poate spune insa nimic, pentru ca poarta niste cearsafuri negre care nu lasa sa li se vada decat ochii.
6. Religia. Romanii sunt crestini, inca un motiv pentru care prefera Italia si Spania. Or, ultima oara cand am verificat, am inteles ca Marea Britanie este tara islamica.
7. Pakistanezi cu rucsacuri in spate la metrou sau in double-decker. In fotografiile de alaturi – realizate, by the way, la Londra – se pot citi niste sloganuri foarte interesante, cum ar fi: „Decapitati-i pe cei care insulta islamul”, cu variantele „Masacrati-i…” si „Exterminati-i…”, sau: „Europa, invata cate ceva din 11 septembrie”, cu varianta „Europa, vei plati, 9/11 al tau va veni”. Si, „favorita” mea, „Libertate, du-te dracu'!”. Or, romanii abia si-au luat ratia de libertate acum 17 ani. Cel mai tare este ca un alt tabloid britanic, Daily Mirror, l-a acuzat recent pe ministrul de interne, John Reid, ca exagereaza pericolul terorismului. Asadar, ca sa intelegem bine, terorismul islamic nu reprezinta un pericol pentru Marea Britanie, dar muncitorii romani da?
8. Bucataria. Ati vazut vreodata cum mananca un englez la Bucuresti? E din cauza ca stie ca se va intoarce acasa.
9. Berea calda. Berea calda sau mult-mult prea multa care se revarsa (la propriu, nu ca valurile de imigranti romani) pe strazile britanice este un motiv pentru care preferam vinul.

Canibalism politic

La noi si politicienii sunt amatori de sange proaspat. Nici o grija, si pe astia o sa vi-i trimitem. De exemplu, fostul partid de guvernamant, PSD, initiaza o campanie de proliferare a „canibalismului politic”, chiar prin vocea specialistului in muschi si oase al partidului: doctorul Sorin Oprescu. „Sa muscam din ei! Sa-i muscam si sa-i lovim!”, i-a indemnat Oprescu pe delegatii social-democrati in opozitii, la Consiliul National de la Targu Mures, „victimele” care urmeaza sa fie ingurgitate, crude sau gatite, dupa gust, fiind membrii Aliantei PNL-PD la guvernare. El insusi s-a autodenuntat a fi „canibal”, recunoscand ca „a muscat din ministrul Nicolaescu”. Dar Oprescu a tinut sa le impartaseasca PSD-istilor din propria experienta neplacuta, avertizandu-i ca portocalii „nu au gust bun”…

Cele mai citite

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă