17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialBatalionul Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii participa la "Wise Foresight -...

Batalionul Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii participa la „Wise Foresight – RO 2006”

ARAD. Batalionul Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii (BMRUMP) se antreneaza la Arad incepand de sambata si pana in 25 martie. „Antrenamentul, denumit „Wise Foresight – RO 2006″, consta intr-un exercitiu prevazut in planul anual de pregatire al acestei structuri”, se arata intr-un comunicat al comandamentului Brigazii 81 Mecanizate Bistrita.
Aceste actiuni au drept obiectiv antrenarea militarilor romani si maghiari in operatiuni si proceduri dupa standardele NATO, pentru viitoarele misiuni de mentinere a pacii. In cei sase ani scursi de la infiintarea BMRUMP, militarii romani si maghiari care fac parte din aceasta structura au participat la sase exercitii comune, desfasurate alternativ in Romania si Ungaria.
Totodata, separat, soldatii din cele doua tari au participat la mai multe misiuni de mentinere a pacii in spatiul ex-iugoslav si in Orientul Mijlociu. Anul acesta, antrenamentul este coordonat si asigurat de un colectiv de cadre din comandamentul Brigazii 81 Mecanizate si structurile din subordinea acesteia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă