17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIngropati-l cu tot cu trecut!

Ingropati-l cu tot cu trecut!

In pofida „iubirii adanci” pe care i-ar fi purtat-o, nici unul dintre membrii familiei nu a fost prezent la funeraliile lui Slobodan Milosevici. Fostul autocrat a murit singur in intunericul celulei de la Haga si a plecat pe lumea cealalta fara lumina unei slujbe crestine, fara lacrimile sotiei, copiilor, fratelui sau nepotilor la mormant. Singur, ca un caine.
Si de ce nu a venit nici macar unul dintre ei la inmormantarea omului care le-a dat faima si, mai ales, avere? Iata ce zice „Mira ta, care te iubeste”, in scrisoarea citita la ceremonia funerara de sambata: „Criminalii care te-au ucis vor sa imi ia viata si mie, si copiilor nostri”. Deci, nu ca e o famile de lasi din tata-n fiu si-n unchi care are mai multe sinucideri la activ decat membri, ci ca forte oculte comploteaza, comploteaza…
Dar daca stim ceva despre politica de la Belgrad, atunci este mai mult ca sigur ca Mira Markovici are dreptate, dar nu in sensul in care vrea ea sa ne faca sa credem, ci in cel opus. Daca cineva vrea sa omoare familia Milosevici, acela este cartelul nationalisto-socialisto-mafiot care a condus Serbia in vremea lui Milosevici. Sa ne amintim modul in care Marko Milosevici si-a rezolvat neintelegerile de afaceri cu „marele erou” si interlop Arkan, pe care l-au gasit ciuruit de gloante. Sau de soarta lui Zoran Djindjici, care, dupa ce l-a trimis pe Milosevici la Haga, a zgandarit putin clanul din Zemun si legaturile mafiei cu serviciile secrete. Drept urmare, Djindjici a fost luat in bataia lunetei. Mira Markovici ar avea si ea de dat socoteala despre disparitia fostului presedinte al Serbiei, Ivan Stambolici, sau despre asasinarea ziaristului Slavko Ciuruvia, despre alte nenumarate crime de razboi sau nu. Socialistii si nationalistii sarbi, care au stiut atat de bine sa impleteasca dimensiunea patriotica a Kalasnikovului cu cea lucrativa, sunt nebuni, dar nu intr-atat de nebuni incat sa lase niste oameni care stiu atatea in viata. O stie si premierul Voislav Kostunita, care a avut grija ca Mira Markovici sa nu fie acuzata decat de o infractiune minora. Ca, deh, a vazut ce-a patit Djindjici.
Daca unii sarbi vor sa creada ca „Haga l-a ucis pe Milosevici”, n-au decat. Daca vor sa creada ca Occidentul ii uraste, e trist. Dar sa nu creada ca Milosevici a fost vreun erou! Anii de domnie ai lui Milosevici nu au insemnat decat moarte, coruptie orientala si minciuna. Asa ca, „frati sarbi”, ingropati-l pe Milosevici cu tot cu trecut si aruncati lopata!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă