Față de anii trecuți, părerile românilor și comentariile pe care le-ai auzi despre cazinouri online sunt mult mai diferite.Ce s-a schimbat și cum privim astăzi așa numitele păcănele?
Unde înainte găseai îndemnuri pretutindeni de te înscrie în cazinouri online pentru a câștiga sume exorbitante, astăzi tot ce ține de marketingul jocurilor de noroc arată altfel, oglindind atât regulile europene privind această nișă, dar și așteptările românilor.
Dat fiind faptul că mulți dintre noi am crescut cu câte o sală de jocuri de noroc la colțul blocului, nu e de mirare că părerile sunt atât de împărțite, aceste locuri vicioase fiind considerate atât o capcană, cât și un loc unde să te distrezi. De unde a înflorit această disonanță?
Pe scurt: mulți copii adulți ai părinților dependenți de jocurile de noroc vor milita cu vehemență împotriva oricărui tip de cazinou. Pe de altă parte, persoanele care sunt deja înhămate în lumea aceasta vor vedea lucrurile în mai multe feluri: un hobby inocent, o capcană din care nu pot ieși sau o investiție riscantă. În afară de prima situație, celelalte două ne aduc la subiectul nostru.
Părerile împărțite ale jucătorilor de la cazinouri
Multe persoane dependente de jocurile de noroc nu realizează că sunt dependente, căutând mereu scuze să mai ruleze de încă câteva ori, sperând să câștige, iar aceștia sunt întocmai clienții favoriți ale cazinourilor. În tabăra cealaltă a dependenților de păcănele, avem persoanele care sunt conștiente de acest lucru, iar aici descoperim un grup de oameni care duc o luptă ruptă din mitul lui David și Goliat. Aceștia doresc să se ajute atât pe ei înșine, cât și pe cealaltă categorie de persoane, pe cât posibil.
Deci, automat se subînțelege că ambele tipuri de persoane probabil nu au o părere foarte bună despre cazinouri, iar de aceea, părerile între persoanele mai sus numite și cei care, într-adevăr, au câștigat, sunt atât de discrepante.
Ce s-a schimbat? Cum am ajuns de la o nație de jucători înrăiți la una precaută?
Odată cu trecerea timpului, am observat cu ochiul liber și prin propriile noastre experiențe efectele negative ale jocurilor de noroc. Așadar, nu este necesar să citim studii psihologie și alte cazuri ale cercetătorilor ca să ajungem la concluzia că acest hobby poate fi unul nociv.
Pe de altă parte, e paradoxal cum cazinourile au împânzit țara. Nu se știe dacă este vorba de alte lucruri care se petrec în culise, dacă românii spun una și fac alta, sau dacă adevărul este undeva la mijloc. În orice caz, cert este că suntem un popor care pare să se îndrepte în două direcții diferite, în același timp. E vorba de o parte care încearcă să se lepede de jocurile de noroc și una care îmbrățișează cultura cazinourilor.
Este interesant să privești aceste lucruri din tribună, fără să ai tangență cu această lume, însă mulți români nu pot spune acest lucru, având în vedere cât de mare este procentajul jucătorilor, dar și a reclamelor online.