21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSocialCreșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe pe insule exotice a crescut semnificativ în timpul pandemiei și continuă să rămână ridicată și după criza sanitară.

Conform lui Cosmin Marinof, CEO-ul Dertour, prețurile pentru aceste vacanțe variază considerabil, de la 1.000 de euro pentru destinații precum Thailanda și Republica Dominicană, până la 2.200 de euro pentru Maldive.

Anul acesta oferim în fiecare săptămâna vacanţe către Maldive, Zanzibar, Thailanda, Kenya sau Republica Domincană. Maldive începe de la 2.200 euro de persoană, este una dintre cele mai scumpe destinaţi. Zanzibarul este printre cele mai ieftine, undeva la 900-1000 de euro. Thailanda şi Republica Dominicană sunt cam 1.000 de euro de persoană,” a declarat Marinof în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Rezervările, mult mai simplu de făcut acum

Această creștere a cererii este evidentă pe piață, iar dacă în timpul pandemiei cursele charter către aceste destinații erau mai greu de găsit, în prezent, rezervarea unei vacanțe în Maldive sau Zanzibar se poate face cu un simplu click.

„Destinaţiile exotice se vând din ce în ce mai bine. Este o piaţă în creştere”, a adăugat Marinof pentru Ziarul Financiar.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...
Ultima oră
Pe aceeași temă