21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalIranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah...

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut într-o lovitură israeliană, potrivit trend.az.

„Transmit condoleanţe pentru martiriul marelui Nasrallah şi al colegilor săi martiri şi anunţ cinci zile de doliu naţional în Iran”, a declarat Ali Khamenei, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială de presă Irna.

Un adjunct al şefului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis în lovitura israeliană asupra cartierului general al mişcării libaneze Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului, a anunţat sâmbătă presa oficială.

„Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost martirizat în timpul atacului israelian care a provocat şi martiriul lui Hassan Nasrallah”, liderul Hezbollah, a indicat agenţia Irna.

Iranul a afirmat, de asemenea, că „linia lui Hassan Nasrallah va continua”, în pofida eliminării sale.

„Linia glorioasă a liderului rezistenţei, Hassan Nasrallah, va continua şi obiectivul său sacru va fi atins odată cu eliberarea Quds (Ierusalim), dacă vrea Dumnezeu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, într-un mesaj publicat pe platforma X.

Hezbollah este cea mai influentă dintre formaţiunile „axei rezistenţei” promovate de Iran împotriva Israelului, reunind mişcarea palestiniană Hamas, rebelii houthi din Yemen şi grupuri irakiene, notează AFP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă