26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportFotbalVerdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal.

Rodri, mijlocașul central al echipei Manchester City, a suferit o accidentare severă în timpul meciului cu Arsenal, derby-ul din cadrul etapei a cincea a Premier League, care s-a încheiat cu un rezultat de 2-2.

În urma incidentului, fotbalistul spaniol a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-și repara ligamentele încrucișate, având astfel parte de o recuperare îndelungată. Pep Guardiola, antrenorul echipei, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă că Rodri nu va mai putea juca până la sfârșitul sezonului, necesitând o perioadă estimată de nouă luni pentru recuperare.

Veste cum nu se putea mai rea pentru Rodri

Guardiola a subliniat gravitatea diagnosticului primit de Rodri, descriindu-l ca fiind unul dintre cele mai serioase tipuri de accidentări. „Din păcate, a avut cel mai grav diagnostic. Suntem aici să-l susținem și el va face tot posibilul să se recupereze pas cu pas”, a afirmat tehnicianul. În ciuda absenței lui Rodri, Guardiola s-a declarat încrezător în calitățile echipei sale și în jucătorii disponibili, menționând că vor găsi soluții pentru a compensa lipsa mijlocașului.

Pe lângă impactul imediat al absenței lui Rodri, Guardiola a ridicat și problema posibilelor recidive care ar putea apărea în sezonul următor, o provocare cu care se confruntă adesea jucătorii care au suferit accidentări grave. „Când ai o accidentare de acest gen, ai în față nouă luni de recuperare și apoi te confrunți cu leziuni musculare în următorul sezon”, a precizat antrenorul.

Rodri a fost descris de Guardiola ca fiind „de neînlocuit”, evidențiind importanța sa pentru echipă. „Echipa va juca fără cel mai bun mijlocaș din lume pentru mult, mult timp. Desigur, este o lovitură mare pentru noi”, a continuat Guardiola. Totuși, el a subliniat că nu vrea să se plângă de situație și că este datoria sa de a găsi modalități prin care echipa să rămână competitivă.

Manchester City va juca următorul meci împotriva lui Newcastle, sâmbătă după-amiază, în cadrul etapei a șasea a Premier League. Guardiola și jucătorii săi sunt determinați să continue să obțină rezultate bune, în ciuda absenței lui Rodri, un element central în strategia lor de joc.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

Atenție șoferi: Obligația de a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă odată cu scăderea temperaturilor și apariția zăpezii

Odată cu răcirea vremii și apariția zăpezii, poleiului sau a gheții, șoferii sunt avertizați că trebuie să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă,...

Restanțe de 700 milioane de lei amenință programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii sub presiunea băncilor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) ar putea înregistra restanțe de plată de până la 700 de milioane de lei până la sfârșitul acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă