5.4 C
București
luni, 9 decembrie 2024
AcasăSpecialOlga Kern la Bucuresti

Olga Kern la Bucuresti

O pianista de o frumusete stralucitoare si un mare nume in arta pianistica actuala, astfel poate fi caracterizata in cateva cuvinte solista concertelor din 7 si 8 mai, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal. Artista este castigatoarea medaliei de aur la Concursul international Van Cliburn (2001), fiind prima femeie distinsa cu aceasta medalie dupa mai mult de 30 de ani. Nascuta intr-o familie de muzicieni ale carei ascendente se leaga direct atat de Ceaikovski cat si de Rahmaninov, Olga Kern a inceput studiul pianului la varsta de cinci ani, beneficiind de indrumarea unor mari profesori ai scolii ruse. S-a perfectionat in Italia, sub indrumarea lui Boris Petrushansky. Cele 11 mari premii internationale obtinute i-au deschis calea unei stralucitoare cariere cu numeroase concerte si recitaluri pe marile scene de concert, unde a colaborat cu renumiti dirijori.

 

In cele doua turnee intreprinse in Africa de Sud a prezentat cele patru concerte pentru pian si Rapsodia pe o tema de Paganini de Rahmaninov, sub conducerea dirijorului Vladimir Kern, fratele sau. In 2007 si-a facut debutul la Londra, apoi a intreprins un turneu in 35 de orase din SUA. Turneele europene recente au inclus concerte in Austria, Elve­tia, Danemarca si Franta. In concertele de la Bucuresti, artista va interpreta o lucrare binecunoscuta a lui Rahmaninov, Rapsodia pe o tema de Paganini.

Orchestra simfonica a filarmonicii "George Enescu"
Dirijor Cristian Mandeal, solista Olga Kern (pian)

D. Dediu – Uvertura pe teme sasesti /Hecatomba, S. Rahmaninov – Rapsodia pe o tema de Paganini, P.I. Ceaikovski – Simfonia nr. 5.
ATENEUL ROMÂN (Str. Franklin nr. 1, tel. 021/315.68.75). Joi, 7 mai, vineri,
8 mai, ora 19.00. Pret bilet: 28 – 40 lei.

Cele mai citite

Horaţiu Potra, reţinut pentru instigare publică şi nerespectarea regimului armelor

Întrebaţi despre o eventuală legătură între Horaţiu Potra şi Călin Georgescu, avocaţii consilierului au negat categoric existenţa unei conexiuni în acest dosar Horaţiu Potra, consilier...

Oracle finalizează în România o tranzacție globală de 28,3 miliarde de dolari

Aceasta este cea mai mare achiziție din istoria companiei americane Gigantul american Oracle, al doilea mare producător de software la nivel mondial după Microsoft, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă