19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTigru ucis în urma unei crize de gelozie

Tigru ucis în urma unei crize de gelozie

În urma unui eveniment foarte rar întâlnit, o tigroaică şi-a ucis perechea într-o grădina zoologică din El Paso, Texas, informează agenţiile de presă străine.

Oficialii grădinii zoologice au declarat că au fost luaţi prin surprindere şi că nu au exitat semne de avertizare în privinţa atacului.

Tigroaica Seri, în vârstă de 3 ani şi-a ucis parenerul, un mascul din aceeaşi specie  ca şi ea – tigru malaezian – pe nume Wzui, în vârstă de 6 ani, cauza principală fiind gelozia.

Cei doi tigrii au fost împrumutaţi de la alte grădini zoologice în urma unui program creeat pentru conservarea speciilor. Tigrii malaezieni sunt o specie rară, pe cale de dispariţie, cu doar 500 de exemplare rămase în sălbăticiile din Thailanda şi Malaezia.

Îngrijitorii au declarat că au observat cum cei doi tigrii se jucau şi chiar păreau a fi afectuoşi unul cu celălalt cu puţin timp înaintea atacului. Aceştia au stat împreuna doi ani şi jumătate, timp în care s-au şi împerecheat.

Se pare că totul a pornit de la un „trunghi amoros al tigrilor” între Seri, Wzui şi o femelă în vârsta de 15 ani pe nume Meli, care a fost transferată în 2001 la El Paso, de la o altă gradină zoologică.

„Ambele femele erau pe placul lui Wzui, însă nu se puteau suporta una pe alta.”, au precizat oficialii grădinii zoologice într-un comunicat dat presei.

Staful grădinii zoologice din El Paso speră să găsescă cât mai curând o pereche pentru Seri.

 

Cele mai citite

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...
Ultima oră
Pe aceeași temă