26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPapa Benedict al XVI-lea – dezlegare la prezervative pentru prostituate

Papa Benedict al XVI-lea – dezlegare la prezervative pentru prostituate

Vaticanul intenţionează să extindă toleranţa Bisericii Catolice cu privire la utilizarea prezervativelor ca mijloc de combatere a virusului HIV, informează siteul independent.co.uk.

 

Măsură vine în sprijinul femeilor care practică prostituţia şi a fost luată la câteva zile după ce Papa Benedict a declarat că este de preferat ca bărbaţii care oferă servicii sexuale să folosească prezervative, decât să răspândească HIV.

Papa a fost citat după ce a dat o declaraţie în acest weekend, când a spus că folosirea prezervativelor de către bărbaţii gigolo este un lucru bun, care va împiedica răspăndirea virusului şi, implicit, va ajuta la protejarea vieţii.

Declaraţia pare să fie prima care tolerează preconcepţia şi a fost reluată ieri de Vatican, care a ţinut să precizeze că măsura este valabilă şi în cazul prostituatelor.

Observatorii au spus că mesajul Suveranului Pontif este o schimbare seismică în sânul Bisericii Catolice. „Este o schimbare de macaz,”spune James Martin, preot şi editor al unei publicaţii religioase americane.

Subiectul a fost dat publicităţii pentru prima dată odată cu apariţia cărţii Lumina Lumii, scrisă de jurnalistul german Peter Seewald. În carte, Papa a dat o serie de interviuri în care şi-a manifestat deschiderea faţa de utilizarea prezervativelor de către bărbaţii care operează în industria sexului, însă nu a spus nimic de femei.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Rev Federico Lombardi, a spus ieri că observaţiile se referă şi la prostituate.

„L-am întrebat personal pe Papă dacă a existat un motiv serios în alegerea exclusivă a sexului masculin. Mi-a răspuns că nu. Este primul pas în asumarea responsabilităţii faţă de viaţa celui cu care aveţi o relaţie…,” a încheiat Lombardi.

Cele mai citite

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...

Adolescenta ciclistă elvețiană Muriel Furrer a murit după un accident la campionatele mondiale.

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit la o zi după ce, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident grav în timpul cursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă