24.1 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialCentru de educatie permanenta la Colegiul Tehnic Campulung

Centru de educatie permanenta la Colegiul Tehnic Campulung

La Colegiul Tehnic Campulug, (pana la acest inceput de an scolar, cunoscut sub denumirea de Grupul Scolar Tehnologic ARO), o traditie de valoare a fost sustinuta de finantarea prin programe PHARE. Beneficiind de ingineri de la ARO, care erau titularizati ca profesori de specialitate, ca si de buna traditie de formare de muncitori si tehnicieni, care inainte de '89, constituiau pepiniera de forta de munca pentru Uzina ARO, institutia a facut eforturi permanente de adaptare la piata muncii, in conditiile dure ale tranzitiei.
Utilizand fonduri PHARE, dupa reabilitarea cladirii si dotarea la standarde europene (doua laboratoare de informatica, cu cate 25 de calculatoare performante, un laborator de Mecatronica si laboratoare moderne de fizica, chimie, biologie, plus cabinete de lb. romana, geografie, istorie, legislatie rutiera) Colegiul Tehnic Campulung ofera o curricula adaptata la cerintele ocupationale ale zonei, in conditiile desfiintarii principalelor intreprinderi industriale din Campulung, in primul rand a Uzinei ARO.
Prin ultimele doua programe PHARE, anul trecut a fost derulat proiectul „Scoala vocationala de meserii pentru adulti”, iar in actualul an scolar se va desfasura proiectul „Centrul de educatie permanenta” adresat angajatilor din Campulung, in vederea specializarii in meseriile pe care le practica.
Cu 61 de clase si aproximativ 1.500 de elevi, Colegiul Tehnic Campulung este, in opinia inspectorilor evaluatori, „unic in Arges”.
Oferta sa este deosebit de larga si flexibila fiind binevenita mai ales in cazul celor care au pierdut ani buni de scoala si doresc sa se califice in diverse meserii. „Avem elevi chiar si de 51 sau 52 de ani, la seral sau fara frecventa. Printre cei care s-au incris la noi se afla si patroni care aveau afaceri, dar nu aveau diploma care sa-i acrediteze pe meserie, dar si rromi analfabeti”, ne-a declarat dna. dir. adj. Silvia Rusu.

Cele mai citite

Un arbitru spaniol a fost delegat la meciul de debut al lui FCSB în Europa League!

FCSB a aflat cu două zile înainte de debutul în Europa League arbitrul care va conduce meciul cu RFS. Partida dintre FCSB și echipa letonă...

Lucrări la linia de cale ferată Piteşti – Goleşti. Va fi închisă două luni

Linia de cale ferată Pitești - Golești va fi închisă permanent între 25 septembrie și 25 noiembrie 2024 pentru lucrări de reînnoire a suprastructurii...

Papa oferă refugiu pentru Suu Kyi, lidera încarcerată a Myanmarului: raport

Papa Francisc a oferit refugiu pe teritoriul Vaticanului pentru fosta lideră încarcerată a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, conform presei italiene de marți. Am cerut...
Ultima oră
Pe aceeași temă