19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIdei pentru un decor vintage

Idei pentru un decor vintage

Retro look
Stilul vintage este din ce in ce mai prezent atat in designul interior, cat si in alte domenii. Interpretarile lui sunt diverse, asa ca a capatat un sens extins, incluzand obiecte vechi, de valoare, obiecte noi, cu aspect patinat, precum si diverse accesorii reconditionate si readaptate, care propun un look retro.
Putem spune deci ca, in materie de design interior, stilul vintage nu este creat cu ajutorul „vechiturilor”, ci combina uneori elemente al caror design apartine vremurilor trecute.

Nou feat. vechi
Firmele de mobilier propun o gama variata de colectii inspirate din stiluri clasice, asa ca nu-ti va fi greu sa conturezi un ambient retro, cu mobila noua si functionala. Daca vrei ca amenajarea ta sa fie cu adevarat speciala, integreaza in decor si un element autentic, care sa apartina perioadei istorice vizate. Poate fi vorba despre un fotoliu stil, un tablou, o vaza sau o poza veche de familie. Un interior actual nu poate fi lipsit de beneficii de ordin tehnologic, asa ca marea provocare va fi sa le incluzi armonios in decor.

Solutii la indemana
Renovarea unei locuinte implica multe cheltuieli, asa ca incearca sa le eviti pe cele inutile, cum ar fi, de exemplu, inlocuirea caloriferelor. E drept ca radiatoarele noi au un design mai atractiv, dar cele vechi se integreaza mai bine intr-un decor vintage, mai ales daca folosesti un mic artificiu de mascare asemanator celui din imagine. In acest caz, caloriferul a fost „imbracat” cu ghirlande din bambus, disponibile in magazinul IKEA – o solutie in concordanta cu stilul vintage abordat.

Reconditioneaza, reconditioneaza!
Stilul vintage presupune utilizarea unor lucruri vechi, mai ales daca au valoare. Sfatul nostru este sa te gandesti de doua ori inainte sa de a inlocui parchetul sau mobilierul din lemn masiv de care dispui. Acestea pot fi reconditionate pentru a capata o fata noua si atractiva, fara a presupune costuri prea mari. De exemplu, poti vopsi si singur o masuta sau o comoda din lemn intr-o culoare originala. In ceea ce priveste parchetul, ar fi bine sa-l lasi pe seama specialistilor, cu toate ca si acesta poate fi colorat intr-o nuanta atipica.

Idee!
Electrocasnicele sunt printre cele mai scumpe accesorii necesare intr-o locuinta. Daca cele vechi sunt functionale si au nevoie doar de un face-lift, iata o idee: acopera-le cu autocolant! Alege modelul acestuia in functie de decorul camerei si incearca sa-l utilizezi si la nivelul altor elemente din incapere, pentru a crea corespondente.

Mobilierul vechi poate fi adaptat usor la noul decor, folosind butoni noi, un strat de lac sau de vopsea si un autocolant decorativ. Incearca si vei vedea cum costurile de renovare se vor reduce substantial, iar decorul tau va fi cu adevarat vintage.

sursa: casamea.ro/interior

Cele mai citite

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă